CПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ  МАЙДАНЧИК - ДЛЯ ВУЛИЧНИХ ТРЕНУВАНЬ

обладнали у Радивилівському  міському парку ім. Т.Шевченка. Урочисте відкриття новенького спортивного комплексу відбулось минулої пятниці, на свято Покрови. Приємну подію для міської молоді, а також всіх любителів активного способу життя, приурочили до Дня захисника Вітчизни. Як аргументували в Радивилівській міській раді,  співорганізатори цієї хорошої справи, для формування повноцінної особистості пріоритетними залишаються здоровий дух і натреноване тіло. А такі майданчики якнайкраще популяризуватимуть здоровий спосіб життя серед юнацтва.

Це не вперше ініціативність міської молоді, яка знаходить підтримку в органах місцевого самоврядування, завершується реалізацією ось таких суспільно значущих для громади проектів.  За такою успішною моделлю, наприклад, в міському парку з’явилась ігрова зона для малечі.  А цієї осені взяли за ідею розширення території для корисного проведення дозвілля, дослухавшись до вподобань прогресивного молодіжного середовища.

У Радивилові ж сьогодні на гребені популярності - спорт. І, зокрема, одна із сучасних його течій, так звані вуличні тренування, які не потребують особливих фінансових затрат, бо відбуваються не в спортзалі, а просто неба.  У місті нині активно розвивається, розширює число учасників  та набирає дедалі більше шанувальників молодіжний колектив із співзвучною назвою «Street workout».  Неодноразово під час своїх показових виступів, у видовищних номерах з парної силової акробатики, ці юнаки зі сталевими м’язами спричиняли справжній фурор серед глядачів. Що людське тіло після відповідних тренувань здатне вражати своєю пластичністю, витривалістю, силою, доводила кожна наступна їхня поява перед враженою аудиторією. Єдине, чого їм донині бракувало, то це спеціалізованого майданчика з необхідним спорядженням. Відповідно, церемонія відкриття  тренувальної зони зібрала як тих, хто прагне вдосконалютися у мистецтві стріт-воркауту, так і новачків,  хто, так би мовити, тільки приміряє до себе популярне спортивне заняття. На урочистому перерізанні стрічок побували й представники влади – В.Ісюк, заступник голови міської ради, В.Кондик, голова районної ради.

  • Це вже символічно для нашого міста: щороку відкривати нові спортивні майданчики, - так розпочав своє вітальне звернення В.Ісюк. - Бо на подібні ініціативи молоді доповнити який із міських куточків подібними зонами для проведення дозвілля ми звикли завжди підставити плече підтримки. Щоб з’явився цей тренувальний комплекс, в міській раді було узгоджено вигідне місце його розташування: на парковій галявині. Допомогли і з будматеріалами: металевими трубами, фарбою. Дещо із витрат взяли на себе небайдужі міські жителі, приватні підприємці. Так, силами жителя Радивилова С.Виговського було виконано зварювальні роботи. Директор птахокомплексу агрокорпорації «Крупець» С.Варфалюк спонсорував придбання необхідних для турніків та спортивних споряджень перекладин. І майданчик тепер тішить око, приваблює зацікавлених дітлахів та міських старшокласників. На жаль, не все із запланованого встигли завершити до початку урочистостей: через несприятливу погоду забуксувала робота із встановленням лав для відпочинку. Як тільки сприятиме погодній режим, лави таки займуть своє почесне місце на новооблаштованому майданчику разом із ліхтарями вуличного освітлення. Цей комплекс буде доповнено новими конструкціями. Треба, щоб на старших юнаків рівнялось молодше покоління.

Слова подяки за активну взаємодію з молоддю висловив представникам влади голова обласної федерації воркауту В. Олейніков, наголосивши, що Радивилів у цьому плані міг би слугувати іншим містам за хороший приклад. Адже містечко – одне з небагатьох, де активно розвивається такий напрямок, як стріт воркаут, і для цього вже навіть обладнано спеціалізований майданчик.

Після традиційних для таких моментів слів подяки та побажань особистого росту у спортивних досягненнях, учасники міської команди «Стріт воркауту», а також запрошені команди з Рівного та Почаєва продемонстрували справжні атлетичні дива, які тільки можна виконати на залізній перекладині. В окремих моментах градус небезпеки зашкалював: були побоювання, що хтось із хлопців банально не втримається під час виконання силових вправ. Але впевненості учасникам додавала гаряча підтримка присутніх і довгі тижні, проведені у виснажливих тренуваннях.  По завершенні показових виступів настав час перевірити, в кого найміцніші м’язи. Між юнаками зі спільним хобі відбулись багатогодинні «воркаут-батли». Суддівська команда у складі досвідчених спортсменів цього напрямку М.Чепеняка, І.Ступницького, В.Олейнікова з Костополя оцінювала складність продемонстрованих елементів, акробатику,  гімнастичну вправність учасників. До слова, самі члени журі теж свого часу побували під жорстким поглядом зіркових суддів відомого талант-шоу «Україна має талант», їх виступи демонструвались у прямому ефірі телепередачі. Тож про конкурсний темп ця команда знає не з чуток, а з власного досвіду. На превелике щастя радивилівських вболівальниць, відповідно до підсумків журі  кращими у «воркаут-батлах» стали представники саме з нашого міста: перше місце посів  А.Захарчук, друге - А.Слюсарчук, третє -  Б.Котляров. А от перемогу у  підтягуванні з вагою (+32 кг)  впевнено виборов спортсмен з Почаєва В.Пецик. Він же став кращим у номінації віджимання на брусах з вагою (+48 кг).

На завершення зустрічі організаторам змагань В.Римарчуку, Р.Березі, В.Гілюті було вручено брендові футболки, усім глядачам висловлено слова подяки за підтримку. Адже,  як наголосили самі воркаутівці, заняття вуличними тренуваннями – то ціла життєва філософія, де загартовується справжній чоловічий характер.

Наталка Янчин