Радістю наймолодших ознаменувалося цьогорічне професійне свято трудівників сільського господарства; всіх, хто присвятив свою долю благородній і безперервній, як саме життя, справі. Минулої неділі у цьому селі  Підзамчівського старостинського округу Радивилівської ОТГ діти перерізали рожеву стрічку, відкриваючи новенький ігровий майданчик!

Комфортний куточок в барвах веселки, обладнаний усілякими гойдалками-гірками, з’явився в Підлипках за сприяння агрокорпорації «Крупець». Це вже не перший такий подарунок від «Крупця» - радивилівським дітям: схожий ігровий майданчик було встановлено торік і в с.Гаї-Лев’ятинські. Орендуючи на території Підзамчівського старостинського округу більше 500 га землі для сільськогосподарського обробітку, це потужне агрогосподарство, по-праву, вважає себе єдиним цілим із дружною і працьовитою селянською родиною. Саме тому, поряд з щоденними турботами про вирощування врожаю, у його керівних кабінетах завжди охоче дослухаються і до потреб людей, щиро переймаючись добробутом всіх, з ким налагоджено співпрацю. В цьому сенсі недільне свято в Підлипках, організоване на честь «дня народження» дитячого майданчика, стало своєрідною відзнакою сільськогосподарській праці, прикладом, як можна і треба успішно господарювати, спрямовуючи професійні задуми як на благо процвітання рідної землі, так і на благо усіх, хто живе на ній і трудиться.

Оздоблений повітряними кульками, сповнений радісних дитячих усмішок недільної днини майданчик голосно забринів піснею, згуртувавши довкола різнобарв’я гойдалок та карусельок сільські родини, молодь, представників влади територіальної громади, та, власне, почесних меценатів. На святі щасливого дитинства побували голова об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетян, його заступник з гуманітарних питань В.О.Пастух, генеральний директор агрокорпорації В.О.Варфалюк із заступником В.Л.Хом’яком.  Обряд освячення майданчика, щоб над дітьми, які там гратимуться й відпочиватимуть, повсякчас перебувала Господня опіка, провів настоятель Свято-Покровської церкви с.Підзамче, протоієрей о.Василій.

У своєму виступі, зокрема, в.о. старости Підзамчівського старостинського округу Л.В.Воронко відзначила, що здійснилась, без перебільшення, одна із заповітних мрій сільської громади. В Підлипках, нарешті, з’явилось безпечне місце для дитячих ігор - впорядкований дворик з гойдалками, лавицями. Навряд чи місцеві жителі спромоглися б влаштувати щось подібне, розраховуючи лише на власну кишеню: кошторис на придбання та встановлення ігрового майданчика – чималий, а, відтак, непосильний для більшості сільських родин. Тож з відповідним проханням звернулися до агрофірми-орендаря. І яким же було здивування батьків, коли вже за лічені дні на обумовленій території з’явилися представники від «Крупця» і робота по облаштуванню майданчика, як то кажуть, «закипіла»…

Слова глибокої вдячності за турботу та піклування про сьогодення і майбутнє підростаючого покоління дирекції агрокорпорації «Крупець» висловив і міський голова М.А.Карапетян. Зауваживши, що саме такою міркою і має вимірюватися  життєва та професійна позиція кожного керівника. Адже діти – майбутнє нашої країни, і від того, наскільки щасливо вони зростатимуть, залежатиме і завтрашнє її процвітання. Слід зауважити, що цієї осені у кожному з центрів старостинських округів Радивилівської ОТГ з’явилися схожі дитячі майданчики. Робота в цьому напрямку лише набирає обертів, зауважив Микола Аракелович: от, зокрема, вже найближчих вихідних в с.Підзамче з’явиться і сучасний тренажерний зал для молоді.

Висловивши  готовність і надалі підставляти надійне плече підтримки Радивилівській об’єднаній громаді, одній з тих, де слово ніколи не розходиться з ділом,  генеральний директор агрокорпорації В.О.Варфалюк відзначив, що найвища мета його, як сільськогосподарника, бачити село процвітаючим. Таким, де є перспектива і весело живеться малечі.

Наймолодші ж гості, слухняно вислухавши настанови дорослих, в свою чергу, теж взяли слово, пообіцявши берегти й шанувати майданчик, не нищити й не ламати гойдалок. Кращим свідченням того, наскільки багато позитивних вражень з’явилось в селі разом із появою цього ігрового куточка, став концерт за участю юних аматорів сцени, зокрема, Н.Клименчук, І.Залізняк, А.Дудкіної, А.Мельничук. Під керівництвом Світлани Атаденко, директора Будинку культури с.Підзамче, діти висловлювали свою радість у піснях, віршах і таночках. Насамкінець щире материнське «спасибі» за здійснені мрії малят висловила жителька с.Підлипки, берегиня багатодітної родини Н.Ткачук.

Наталка Янчин