В очікуванні новорічного дива

Дата: 20.12.2017 16:24
Кількість переглядів: 673

Фото без описуВчора надвечір, на свято Миколая Чудотворця, жителів Радивилівської  громади об’єднала спільна радість: у місті та старостинських округах засяяли вогні на новорічних ялинках! 

Головним героїням святкової феєрії 2018 року, яка швидким темпом поспішає у наші домівки, ще заздалегідь підкупили іграшок, новорічних гірлянд та світлодіодної ілюмінації.  На прикладі зимових сан цьому нас навчає і древня народна мудрість. А процес оздоблення, наприклад,  головної  ялинки міста затягнувся навіть не один день: на допомогу працівникам з благоустрою міської ради було залучено й висотну техніку. Без неї неможливо було б прикрасити  стрімкі ялинові верхівки. Після того, як в портрети святкових композицій було внесено останні штрихи, жителі громади зібралися на урочистості з нагоди відкриття новорічних ялинок.

З тихого зимового сну міську площу розбудили віншувальні пісні: це вихованці Радивилівської дитячої школи мистецтв, гуртківці та викладачі міського будинку культури підготували містянам красивий мистецький орнамент з новорічних мотивів. Оскільки урочисте відкриття ялинок припало на свято Миколая Чудотворця, дітвора склала вдячну похвалу Небесному Божому Угоднику, прозвучало щемливе для кожного серця «Ой, хто, хто Миколая любить…» Після таких злагоджених закликів не забарився з візитом сивобородий Добродій, образ якого вельми колоритно в цьому випадку передав директор міського будинку культури С.Пізюр. Завітав Чудотворець і на радивилівську землю з щирими вітаннями, приніс повні міхи радості й душевного тепла. Аж перехопило дух, коли на його заклик та під загальні оплески центральна красуня-ялинка спалахнула новорічним світлом! Потріскував морозець, нагадував, що настала пора для теплішого кожуха! Червонощока дітвора на радощах закружляла в хороводах із тим, хто, за древнім повір’ям, у ніч на 19 грудня кладе під їхні подушечки щедрі гостинці. І якою ж світлою була втіха наймолодших, коли по зав’язку наповнена торбина з-за плечей добродія у золотому жупані опустилась додолу, і звідтіля кожен отримав заохочувальний солоденький подаруночок! Про цей найбільш очікуваний дітьми штрих свята заздалегідь подбали у міській раді, виділивши кошти на придбання кондитерських виробів.  

Не з меншим запалом та творчим розмахом відбулись урочисті відкриття новорічних ялинок і у центральних старостинських садибах Радивилівської ОТГ. Засяяла святкова ілюмінація на головних новорічних красунях, зокрема, в с.Підзамче, Немирівці, Дружбі. За прикладом торішніх святкувань, гарним продовженням стала традиція влаштовувати з цієї нагоди концерти за участю дитячих колективів та аматорів сцени. Спільна радість людей в очікуванні свят, що наближаються, додає впевненості у краще майбутнє, вселяє віру, що наступний рік стане ще більш щедрим на позитивні переміни та перетворення, які уже тепер належно оцінюють жителі нашої громади. Як дорослі, так і найменші.

Наталка Янчин

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних