Під час роботи позачергової, тринадцятої сесії  Радивилівської міської ради в минулу п’ятницю, 23 грудня, депутати розглянули і підтримали  головний фінансовий документ, відповідно до якого в наступнім році житиме й розвиватиметься об’єднана громада.

Перед роботою сесії відбулося спільне засідання профільних комісій міської ради, в ході якого депутати мали змогу детально ознайомитися з усіма запланованими пунктами доходів та видатків з проекту рішення «Про міський бюджет на 2017 рік».  Під час обговорення його основних показників найбільшу  увагу було зосереджено на проблематиці  розвитку освіти та медичної галузі об’єднаної громади. У міському бюджеті значно зросли і дохідна, і видаткова частини, а спричинено це вагомим підняттям мінімальної заробітної плати до позначки 3200 грн. Оскільки у Держбюджеті обумовлено, що відтепер заробітну плату технічному персоналу навчальних закладів та витрати на енергоносії покриватимуть місцеві бюджети, то із загальної дохідної частини міської казни, яка становить більш як сто вісім мільйонів гривень, і є співзвучна із сумою в розподілі затверджених видатків, найбільше коштів закладено саме на освітню галузь та не менш важливе - охорону здоров’я. З детальним змістом документу «Про міський бюджет на 2017 рік » кожен житель нашої об’єднаної громади може ознайомитися у відповідному розділі офіційного веб-сайту Радивилівської міської ради, де, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», систематично оприлюднюються усі важливі рішення, прийняті на засіданнях сесії.   

За більш як двохгодинну роботу депутати, крім іншого, затвердили кандидатуру на посаду заступника міського голови з гуманітарних питань,  внесли зміни до показників сільських бюджетів, делегували повноваження увійти до складу комісії по доцільності призначення суцільної санітарної рубки лісових насаджень депутатам міської ради М.В.Петлюку та О.Є.Дідуку. Враховуючи рекомендації «бюджетної» комісії міської ради в питанні «Про надання матеріальної допомоги Молінській О.Д.» депутати  одноголосно підтримали пропозицію виділити їй з міського бюджету на лікування  300 гривень.  З метою реалізації умов договору про співпрацю, укладеного Радивилівською міською радою та Красноставським повітом Люблінського воєводства (Республіка Польща), депутатський корпус міської ради затвердив  пріоритетні, стратегічні, операційні цілі та завдання стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади у сфері транскордонного співробітництва на період до 2020 року. Розуміючи, що в подальшому такий крок окреслює чітку перспективу  внутрішніх та зовнішніх інвестицій у економіку громади,  і, як наслідок - створення нових робочих місць, розвитку малого та середнього бізнесу, підвищення доходів населення.

…Затвердивши міський бюджет, плідно проголосувавши ще за більш, як десяток важливих та стратегічних питань, що стосуються децентралізованого курсу розвитку об’єднаної територіальної громади, депутати, однак, змушені були взяти перерву у роботі. Зважаючи на той прикрий факт, що подібні «бюджетні» сесії, майже одночасно з Радивилівською ОТГ, тієї п’ятниці відбувались у Крупці, Козині, Радивилівській районній раді. І проблеми, які торкались надання субвенцій на спільне утримання окремих бюджетних закладів, як, власне, і питання самого розподілу закладів комунальної власності між новоствореними територіальними громадами, до кінця так і не вирішилось.

Наталка Янчин