НА ПОРОЗІ 55-РІЧНОГО ЮВІЛЕЮ: ВАСИЛЬ ЯРМУСЬ – ПРО ВСЕ, ЧИМ ЖИВЕ

Дата: 01.11.2017 16:04
Кількість переглядів: 1175

Фото без описуУ вівторок, 31 жовтня, у Радивилівському міському історичному музеї, в рамках  циклу персональних виставок «Сіячі добра і знань», відбулась творча зустріч з радивилівським краєзнавцем і поетом, ветераном афганської війни, викладачем професійно-технічного ліцею, депутатом міської ради Василем Дмитровичем Ярмусем.

Народився він 9 листопада 1962 року в селі Дружба. В 1970 – 1978 роках навчався у місцевій школі, де здобув восьмирічну освіту, та рік - в Почаївському СПТУ за спеціальністю «механізатор». Повну середню освіту здобув в Радивилівській СШ №1. А 17 листопада 1980 року призваний на строкову службу в ряди Радянської армії. Служив у м. Чирчик (Узбекистан) у підрозділі, який здійснював денну охорону позиції попередньої підготовки ракет, здатних нести ядерні заряди. У березні 1982-го відправлений в Афганістан, а на початку грудня цього ж року звільнений в запас. Вступив на навчання в Львівський університет ім.. І.Франка, який закінчив у 1989 році, здобувши спеціальність вчителя історії та суспільствознавства.                  

На  даний час Василь Дмитрович працює викладачем  Радивилівського профліцею. Бере активну участь у громадському та політичному житті громади. Він - автор поетичних збірок «Про все, чим живу», «Нам випало жити», «Афганістан…Залишився ти болем в пам’яті». Нагороджений медалями: «Від вдячного афганського народу», «Воїн – інтернаціоналіст», «Захиснику Вітчизни», «70 років Збройних Сил СРСР», «За заслуги» 2-го та 3-го ступенів, «20 років виведення військ з Афганістану».

  • Такі зустрічі заплановані з метою представити громадськості неординарні особистості, які мешкають поряд з нами, і, паралельно з основною професійною діяльністю, активно займаються краєзнавством: досліджують, знаходять, друкують, - зауважила у вступному слові директор історичного музею О.Шикало. 

Екскурс стежками  життя і творчості  Василя Дмитровича провела науковий працівник Аліна Дузінська, наголосивши, якої кропіткої праці коштувало головному гостеві зустрічі організувати музейну кімнату в профліцеї. Нині цей куточок пам’яті - справжня окраса навчального закладу, джерело пізнання історичного та народознавчого матеріалу для учнів.  Чимало своїх дослідницьких праць Василь Дмитрович присвятив дослідженню минувшини рідного села, левова частина авторського матеріалу нині зберігається в основних фондах історичного музею.Фото без опису

Особливої тональності спілкуванню додала поетична лірика з його багатого творчого доробку, прочитана Василем Ярмусем. Спогадами про воїнів-інтернаціоналістів, багатьом з яких виконання військового обов’язку в Афганістані коштувало життя, поділився Микола Макарович Казмірук, житель міста, член районної спілки ветеранів Афганістану.

Наталка Янчин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних