У пріоритеті - всесторонній розвиток наймолодших жителів громад Радивилів та Крупець зійшлися в інтересах стосовно спільного утримання закладів позашкілля

Дата: 04.09.2020 12:34
Кількість переглядів: 1257

Фото без описуТри договори про співробітництво територіальних громад на предмет фінансового утримання закладів позашкільної освіти в п’ятницю, 4 вересня, закріпили підписами голова Радивилівської ОТГ М.Карапетян та голова сусідньої Крупецької громади В.Мошкун.  У процесі співпраці сторони зобов’язалися будувати свої взаємовідносини на принципах законності, рівноправності та відповідальності за результати.

З метою ефективного використання фінансових ресурсів територіальних громад, Радивилівська й Крупецька ОТГ документально зафіксували домовленості про спільне фінансування установ комунальної форми власності позашкільного напрямку, таких як  Радивилівський міський Будинок школяра, КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв» та комплексна дитячо-юнацька спортивна школа.

За попередніми даними, у списках Радивилівської КДЮСШ нині нараховується 150 учнів з Радивилівської громади та 4 – з Крупецької. Враховуючи фактичні видатки на утримання спортивної школи, проведено калькуляцію вартості, відповідно до якої з місцевого бюджету Радивилівської ОТГ на навчання дітей має бути спрямовано  817210 грн, тоді як з бюджету Крупецької ОТГ -  16344 грн.

Радивилівський міський Будинок школяра, як йдеться у договорі, відвідують 513 вихованців, що проживають на території Радивилівської громади. Їх гурткова діяльність обійдеться місцевому бюджету у 1801355 гривень. З Крупецької громади на розвиваючих заняттях в Радивилівському Будинку школяра займаються 4 учні, відповідно, фінансування (утримання) цього об’єкту для Крупецької сторони обійдеться у 14045 грн.

Окремим договором про співробітництво тергромад співфінансування передбачено і для  КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв». Музичну та художню освіту тут здобувають 26 крупеччан, тож, відповідно, на новий навчальний рік з сільського бюджету має бути передбачено 372517 грн. Радивилівській міській раді навчання 194 учнів школи обійдеться у 2779549 гривень.

Окремим пунктом договору визначено, що утримання здійснюватиметься відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, а також у порядку співфінансування у вигляді цільових субвенцій, наданих однією стороною іншій.

У відповідності до кількості учнів, які здобувають позашкільну освіту у конкретно визначеному закладі та реальної потреби для здійсненні видатків на забезпечення його ефективного функціонування, сума коштів для сторін може бути зменшена або збільшена за взаємною домовленістю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних