ДЕНЬ ЗНАНЬ-2020 : карантин вніс прикрі корективи, але свято залишилося!

Дата: 01.09.2020 18:07
Кількість переглядів: 1457

Фото без описуІ треба ж було такому трапитися. Після майже піврічного перебування в умовах карантину на самому порозі осені нашу громаду, як і весь район, накрила ще й «червона зона» - найвищий рівень темпів виявлення нових коронавірусних хворих. Батьки учнів, і без того заплутавшись – до яких форм навчання готувати дітей – зовсім розгубились. Що вже казати про вчительські колективи: де ж це бачено, щоб Першовересень, День знань – без учнів, святкових лінійок, дитячого гамору в класах та коридорах?! Але маємо те, що маємо…

Нинішнього першовересневого ранку у більшості сільських навчальних закладів об’єднаної громади побувала делегація у складі міського голови Миколи Аракеловича Карапетяна, заступника міського голови Олександра Володимировича Пастуха та начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради  Ірини Миколаївни Ковалевської. Очільники громади щирими словами привітали з початком нового навчального року трудові колективи шкіл в Немирівці, Дружбі, Башарівці та Підзамчому. Урочистість моменту особливо підкреслили передані школам саме в День знань солідні комплекти новенької комп’ютерної техніки, такої необхідної в умовах викликаної пандемією дистанційної форми навчання.

По завершенні експрес-лінійок, учасниками яких були виключно вчителі, самі педагоги розійшлися по кабінетах на перший у нинішньому навчальному році онлайн-урок. А керівники громади оглянули класи на предмет готовності їх до традиційної форми навчання. Особливо високих оцінок заслужили працівники Немирівського навчального закладу, який нині змінився до невпізнання: як ззовні, так і всередині. Втім, чимало зусиль, праці та творчого підходу в оформленні шкіл доклали колективи й інших закладів громади.

Тож новий навчальний – стартував. Побажаймо ж успіхів на ниві освіти вчителям, сумління учням, терпіння батькам. А загалом усім – здоровя!

На завершення нинішнього репортажу хотілося б додати, що керівництво освітянських закладів громади все ж виношує думку провести урочисту лінійку, відразу після завершення двотижневого «червоного» рівня карантину. Бодай для «первачків» та випускників – вони цього свята заслужили, як ніхто.

 

Володимир Мартинюк

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних