Пам'ять земляків, які героїчно полягли за територіальну цілісність нашої Вітчизни під час антитерористичної операції, сьогодні вшановували в Радивилові.

Відповідним указом Президент України Володимир Зеленський заснував  відзначення 29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

До пам’ятного знака учасникам АТО, що на Алеї Слави в міському парку, поклали квіти. У акції пам’яті взяли участь Радивилівський міський голова М.Карапетян, голова Радивилівської райдержадміністрації В.Пекарський, працівники міської ради, районної ради, райдержадміністрації, представники Радивилівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

- Цього дня ми згадуємо тих, хто поклав життя на сході України, захищаючи її територіальну цілісність. З метою гідного вшанування пам’яті українських захисників Президент  підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність та суверенітет, щоб відзначати його щорічно 29-го серпня. Дякую усім, що підтримали своєю присутністю акцію пам’яті. Бажаю усім, аби жахливе слово «війна» не тривожило життя прийдешніх поколінь.  Чистого нам, мирного неба над головою,  – такими словами звернувся до присутніх міський голова М.Карапетян.

- Шановні краяни, разом ми схиляємо низько голови перед нашими захисниками, - висловив у своєму зверненні голова райдержадміністрації В.Пекарський. – Мирного нам майбуття та кожній родині – міцного здоров’я, з огляду на складну карантинну ситуацію, яка сьогодні в нас є.  

   Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо цього дня у 2014 році загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Під час Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з ворожого оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинули, за офіційними даними, 366 українських бійців, ще 429 дістали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.