Школи та дитсадки Радивилівської ОТГ готові до навчального року

Дата: 22.08.2020 17:42
Кількість переглядів: 726

Фото без описуУсі дитячі заклади успішно завершили ремонтні роботи, подбали про внутрішній комфорт та естетику. Та, найголовніше, під час підготовки до зустрічі із своїми вихованцями врахували основне – безпековий фактор в умовах розповсюдження коронавірусної хвороби та карантинних обмежень. Щойно Радивилівщина вийде із червоного рівня епідемічної загрози, як у класах та групах знову завирує життя, сподіваються освітяни.

Для безпечної роботи дитячих закладів Радивилівською міською радою було профінансовано придбання захисних рукавичок, індивідуальних медичних масок та антисептичних засобів на потреби вчителів та техперсоналу, а також безконтактних термометрів в дитсадки. Щоб навчання проходило не в дистанційному, а у традиційному форматі, кожному із освітніх закладів громади було доведено до виконання чималу низку протиепідемічних вимог. Йдеться не лише про достатнє забезпечення антисептиками та засобами індивідуального захисту педагогічного та технічного персоналу, а й про відповідне маркування всередині приміщень з метою дотримання соціальної дистанції, організацію температурного контролю та збільшення відстані між партами, виокремлення маршрутів переміщення для різних вікових категорій учнів, адаптацію для потреб навчання великих приміщень – зокрема, актових залів, рекреацій, коридорів, розподіл гнучкого графіка початку занять для різних категорій учнів. І це ще далеко не все з переліку.

З цими викликами педагогічні колективи зіткнулися вперше. Але в переважній більшості поставлені завдання вдалось вирішити, оскільки під час організації навчально-виховного процесу в умовах посилених карантинних обмежень кожна школа і дитсадок виявили дисциплінований підхід, посилену відповідальність та максимальну віддачу.

Компетентну оцінку готовності закладів загальної середньої та дошкільної освіти до нового навчального року було зафіксовано у висновках уповноваженою комісією, до складу якої увійшли керівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради І.Ковалевська, І.Киричук, державний інспектор у сфері нагляду пожежної та техногенної безпеки Радивилівського району О.Орловський, провідний спеціаліст з надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційно-оборонної роботи і охорони праці Радивилівської міської ради В. Воронко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Радивилівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Л. Парасюк. Контроль за станом загальної готовності навчальних закладів до прийому дітей оцінювали також заступник міського голови О.Пастух, секретар міської ради І.Герасимчук.

Після підсумкового обговорення до загальної картини позитивних вражень про підготовку до освітньо-виховної роботи комісією було визначено ще й своєрідний рейтинг лідерства в цьому напрямку. Спільної думки дійшли стосовно того, аби зарахувати у перелік кращих Радивилівський ліцей №2 ім.П.Г.Стрижака, Радивилівський ДНЗ№1 «Сонечко», Немирівський ліцей та Немирівський ЗДО «Колосок». Тут, на думку членів комісії, створено максимально безпечні умови для дітей та підготовлено освітній простір до можливих змін епідемічної ситуації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних