Багатопрофільні ліжка, протипролежневі матраци, інвалідні візки…

Дата: 31.07.2020 14:41
Кількість переглядів: 2053

Фото без опису

У Радивилів із Франції прибув медичний гуманітарний вантаж від ЮНЕСКО. Транспортування та розмитнення товарів медичного призначення у повному обсязі – а це більше 70 000 гривень - профінансувала приватний підприємець нашого міста С.Карапетян.

Як результат, районна лікарня отримала в користування десятки ліжок-трансформерів, спеціалізовані матраци, постільну білизну, інвалідні візки, ходунки, милиці, підлокітники, простирадла, ковдри, маніпуляційні столи та медичний одяг.

Під час передачі гуманітарного вантажу в Радивилові побували представники Тернопільського та Дубенського регіональних відділень Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО. Під час діалогу з ними міський голова М.Карапентян підкреслив, що територіальна громада і далі проводитиме активну роботу у  налагодженні партнерських відносин з іноземними благодійними організаціями - для подальшої тісної співпраці у сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення.

-Немає сумніву, що усе придбане обладнання багато років служитиме для лікарняних потреб. Адже його функціональні властивості  - високі, а тому умови перебування радивилівських пацієнтів на стаціонарному лікуванні суттєво покращаться. Відповідно, й наші медики зможуть  оцінити зміни, які дозволять їм ефективніше здійснювати роботу. Маю надію, така співпраця буде продовжуватися. У цьому партнерстві ми бачимо хороші перспективи, найперше, для покращення матеріально-технічних умов нашої лікарні, яку намагаємося не лише зберегти для людей, а й розвивати та вивести на більш сучасний рівень, - наголосив він.

За співучасть у організації першого настільки масштабного траншу благодійної допомоги в Радивилів міський голова вручив подяки директору Тернопільського обласного відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО В.Семенюку, представнику Дубенського регіонального відділення, в минулому – міському голові м.Дубна Л.Дудку.

Наразі вся гуманітарна допомога вивантажена у фойє міського Будинку культури. Але вже найближчим часом ліжка-трансформери

розподілять, оперуючи показниками функціонального навантаження. Левову їх частину, зокрема,  завезуть у палати травматологічного відділення районної лікарні – з цієї нагоди у момент передачі гуманітарного вантажу були присутні головний лікар медзакладу Ф.Стецюк, завідувач травматологічним відділенням В.Прокопець, депутат обласної ради, лікар-травматолог лікарні В.Стецюк. Крім того, функціональні ліжка з протипролежневими матрацами та необхідне обладнання медичного призначення передадуть і на потреби  Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).  Їх мають намір розмістити як у відділенні денного перебування (завідувачка Г.Коханець), так і стаціонарному відділенні центру, де перебувають на постійному або тимчасовому проживанні одинокі громадяни похилого віку. Нині це відділення обслуговує  21-го пацієнта, зауважив директор терцентру В.Гетьман.

У свою чергу, представник Тернопільського офісу ЮНЕСКО В.Семенюк зауважив, що їхні співробітники працюють з благодійною місією по Україні уже 11 років. Задля визначення потреб у подальшій співпраці з нашим містом в напрямку надання гуманітарної допомоги, делегація ознайомилася із роботою Радивилівської районної лікарні та оцінила, як в умовах підтримки міською радою осучаснюється медзаклад, поліпшується його матеріально-технічне забезпечення. Обговорили також можливість надходження медичного обладнання від ЮНЕСКО у відділення денного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який за високорозвинену реабілітаційну базу жителі громади та району ще називають «міні-санаторієм».

Наталка Янчин

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних