До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 29.07.2020 16:33
Кількість переглядів: 693

Фото без опису30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення інформованості громадськості про цю проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно протидіяти цьому явищу.  

З цієї нагоди державна служба зайнятості проводить інформаційну кампанію для підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми.

В сучасних реаліях торгівля людьми набула величезних масштабів. Через це явище потерпають чоловіки, жінки, діти незалежно від віку, місця проживання,  соціального стану. Одна з найбільш вразливих категорій – це малозабезпечені громадяни та безробітне населення. Причини цього: падіння реальних доходів і ріст безробіття, недостатня поінформованість про можливість працевлаштування і життя за кордоном, попит на дешеву робочу силу.

Державна служба зайнятості у тісній співпраці з громадськими організаціями та соціальними партнерами постійно проводить широку роз’яснювальну роботу щодо інформування осіб, що шукають роботу, про форми та можливі наслідки таких злочинів, а найголовніше: пояснює людям, що саме потрібно робити, щоб убезпечити себе від сучасних торгівців людьми, проводить інформаційні заходи в режимі онлайн.

«Такі заходи проводяться у центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості не тільки з нагоди відзначення цього дня, а й упродовж року. До їх проведення залучаються представники громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив "Чайка", Головного управління Національної поліції в області, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. А в умовах карантину Рівненська служба зайнятості інформаційні семінари проводить дистанційно, у формі вебінарів, онлайн-зустрічей, використовуючи сучасні технології. Слухачам розповідають про  переваги легальної зайнятості, ризики нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, гендерні аспекти на ринку праці, затребувані професії на регіональному ринку праці» - зазначив заступник директора обласного центру зайнятості Андрій Грещук.

Дана інформаційна кампанія проводиться у співпраці з Міністерством соціальної політики України, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції, Громадською спілкою «А21 Україна».

Рівненський обласний центр зайнятості

Довідки за тел.63-36-52 (сектор інформаційної роботи)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних