Міський голова прозвітував перед депутатами

Дата: 07.07.2020 09:20
Кількість переглядів: 980

Фото без описуПід час засідання чергової, 78-ї сесії, яка відбулась наприкінці минулого тижня.

- Рік, що минув, був непростим, однак основні завдання, що визначила мені громада, які стоять перед міською владою і мною особисто, виконано, - зауважив М.А.Карепетян, звертаючись до присутніх у залі депутатів, членів виконавчого комітету міської ради, керівників її відділів та структурних підрозділів. - Дещо із запланованого у зв’язку із пандемією коронавірусної інфекції нам довелося коригувати. Але, попри серйозні виклики сьогодення, ми не дозволили місту та громаді взятии паузу в розвитку, бо ставили за мету виправдати надії та максимально реалізувати інтереси місцевих мешканців.

У своєму виступі міський голова наголосив, що, як і в попередні роки, робота ради, її виконавчого комітету, спрямовувалась  на вирішення таких основних напрямів, як виконання міського бюджету, забезпечення належного функціонування закладів освіти, культури,  забезпечення роботи галузей житлово-комунального господарства у сфері надання якісних послуг населенню; покращення благоустрою, запровадження енергозберігаючих технологій. Серед позитивних характеристик цієї каденції, наголосив очільник об’єднаної громади, – депутатська активність у життєдіяльності закріплених за ними округів, плідна робота постійних депутатських комісій, які завжди кваліфіковано та відповідально реагують на звернення громадян, чим суттєво допомагають роботі виконавчого апарату, реалізовують важливі управлінські рішення.

Участь у пленарному засіданні чергової сесії взяли голова Радивилівської райдержадміністрації В.В.Пекарський, поліцейський офіцер громади Я.Л.Сологуб, в.о. старост Немирівського, Дружбівського, Башарівського, Підзамчівського старостинських округів Радивилівської ОТГ, представники засобів масової інформації.

Під час опрацювання сесійних питань, депутати одноголосно підтримали звернення, адресоване до Президента України В.Зеленського, голови Верховної Ради України Д.Разумкова, Прем’єр-міністра Д.Шмигаля. У колективному зверненні йдеться про те, що реформа місцевого самоврядування та бюджетна децентралізація, а саме цим шляхом останні роки тримає курс розвитку наша країна, покликані надати утвореним тергромадам належні фінансові ресурси на реалізацію видаткових повноважень у різних сферах управління та господарювання.

Однак, різким дисонансом цим гарантіям «звучить» законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо збалансованості наповнення місцевих бюджетів», зареєстрований у Верховній Раді України від 18 червня цього року. Цим законопроектом парламентарі пропонують знову надати податкові пільги щодо оподаткування земельних ділянок залізничного транспорту. Зважаючи на те, що «Укрзалізниця» одна із тих нечисленних організацій, що фіксує рекордні показники в сумі річних прибутків, здійснювати такий крок, вважають міські депутати, як мінімум, безпідставно. Інша справа, що така ініціатива різко поставить під удар фінансову спроможність більшість місцевих рад країни. У разі набрання чинності згаданого законопроекту, розрахункова величина втрат бюджету, зокрема, Радивилівської міської ОТГ складе  1, 5 мільйона гривень щорічно. Що, в сумному результаті, призведе до неминучого розбалансування місцевого бюджету і негативно вплине на своєчасність виплати запланованих видатків.

Крім іншого, в ході голосування депутати ухвалили перелік комунальної власності Радивилівської міської ОТГ, що підлягають приватизації у 2020-му році; схвалили проекти договорів про міжмуніципальне співробітництво, прийняли до відома хід виконання цільової програми профілактики рецидивної злочинності та правопорушень в Радивилівській ОТГ на 2020-2022 роки.

Після завершення сесійного засідання у міському парку ім. Т.Г.Шевченка відбулось урочисте відкриття мультифункціонального спортивного майданчика з анти травматичним покриттям, будівництво якого розпочалось ще торік восени, і було профінансоване з місцевого та обласного бюджетів на суму майже два мільйона гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних