Привітали з народженням десятої дитини

Дата: 03.07.2020 16:53
Кількість переглядів: 1048

Фото без описуБагатодітній жительці Немирівського старостинського округу Радивилівської ОТГ, яка наприкінці червня вдесяте стала мамою, свідоцтво про народження доньки сьогодні особисто вручив міський голова М.А.Карапетян.

  • Діти це найбільше Боже благословення. Людське життя тільки тоді стає повноцінним і набуває змісту, коли в ньому з’являються діти. Нехай же ваша велика сім’я повсякчас перебуває під Господнім захистом, усі сини і доньки підростають здоровими, відчуваючи батьківську любов і підтримку.  Готовий усіляко сприяти у вирішенні найбільш наболілих проблем, адже соціальний захист та супровід багатодітних родин серед найважливіших пріоритетів у нашій громаді, наголосив міський голова, вручаючи Інні Ананіївні Загородній, матері десятьох дітей, разом із свідоцтвом про народження доньки ще й подарунковий набір з ласощами та необхідними засобами першої потреби немовляті.

Колектив Центру надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради, у якому відбувався урочистий момент, приєднався до вітання, побажавши породіллі всього найкращого, а новонародженій -  доброї долі. 

Керівник Центру Марія Володимирівна Пастух зауважила, що вже більше року родини, у яких сталося щасливе поповнення, мають зручну можливість отримати у ЦНАПі цілий ряд послуг, пов’язаних з появою дитини. Батькам не потрібно витрачати час, годинами вистоюючи в черзі перед різними кабінетами, оскільки усі документальні потреби вирішуються оперативно. Так, наприклад, у Радивилівському ЦНАПі можна провести державну реєстрацію народження на отримання свідоцтва про народження дитини;  зареєструвати місця проживання новонародженої дитини; подати документи для отримання допомоги при народженні дитини.

- У цьому конкретному випадку  пропонуємо нашій заявниці оформлення нового виду соціальної допомоги на дитину до шести років, оскільки її донька народжена в багатодітній сім’ї, -  коментує Мар’яна Володимирівна Мацкевич  – адміністратор з надання соціальних послуг Радивилівського ЦНАПу. - А це  1700 гривень держвиплат щомісяця. Міським жителькам, як зауважила фахівець, у ЦНАПі пропонують ще й послугу  електронної реєстрації малюка в чергу до дитячого садочка. 

Сама ж Інна Ананіївна, яка уже є берегинею великої сім’ї,  право на присвоєння почесного звання «Мати-героїня» отримає лише в листопаді цього року. Тоді, як згідно із законом,  п’ятій дитині виповниться 8 років.

Десята донька Інни Ананіївни та Володимира Володимировича Загородніх з Немирівки, яка отримала подвійне ім’я Ліліана-Світлана, з’явилась на світ 23 червня, вагою 3 200 кілограмів. У такій вазі, каже багатодітна мама, народжувалися  на світ усі їх старші діти. Доки батьки вирішують документальні питання, семеро синів й дві старших доньки з великою любов’ю й турботою клопочуться біля наймолодшої Ліліанки. Будні у великому сімействі доволі непрості, наголошує жінка. Аби прохарчувати таку кількість домочадців, їм з чоловіком доводиться утримувати чимале господарство. Але дітей тут люблять усіх однаково, і тепла батьківського серця однозначно вистачає для всіх.  

Наталка Янчин

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних