Масками та антисептиками – забезпечені: проведення ЗНО дозволено

Дата: 27.06.2020 10:08
Кількість переглядів: 1030

Фото без описуУ Радивилівському ліцеї №2 ім. П.Г.Стрижака Радивилівської міської ради.

Щоб незалежне тестування  було безпечним для учасників та тих, хто відповідає за його організацію, єдиний в Радивилові пункт проведення ЗНО, який облаштовано на базі ліцею №2 ім.П.Г.Стрижака, сьогодні перевірили на дотримання протиепідемічних рекомендацій.  Вже у вівторок, 30 червня, цьогорічні випускники  району складатимуть тут незалежне тестування з української мови. Задля проведення ЗНО в ліцеї вибрали 23 кабінети, у яких в день тестування буде розміщено по 15 учасників. Підготовлено також аудиторію для випускників з інклюзивними освітніми потребами.  Всього на проходження ЗНО зареєстровано більше трьохсот учнів, поінформувала директор ліцею  Т.М.Качан:

- Діти будуть заходити всередину приміщення згідно зі списком, все зайве викладають на стіл, обробляють руки антисептиком. А далі сідають за парти під своїми номерами. Парти розставлені на потрібній дистанції 1,2 м, – розповідає директор.

Комісія у складі начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради І.М.Ковалевської, її заступника І.Й.Киричука, представника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту райдержадміністрації В.Р.Казмірчука, а також начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства-державний інспектор Радивилівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Л.В. Парасюк здійснила огляд аудиторій в Радивилівському ліцеї №2, де за кілька днів зберуться сотні учасників на ЗНО з української мови.

Під час інспектування основна увага акцентувалась саме на забезпеченні  антисептиками та безконтактними термометрами, засобами індивідуального захисту, наявності дезінфекційних розчинів для обробки поверхонь, обладнанні місць для утилізації використаних масок, організації чергування медичного персоналу тощо.

Згідно з висновками Л.В.Парасюк, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства-державного інспектора Радивилівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області, під час облаштування пункту складання ЗНО на базі Радивилівського ліцею №2 порушень вимог нормативних документів щодо профілактики коронавірусної хвороби не виявлено. Під час підготовки чітко враховані вимоги постанови щодо розсаджування учнів на відстані не менше 1,2 м один від одного. Розроблені маршрути переміщення учасників ЗНО та забезпечені інформаційними листами про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю тощо. Пункт тестування ЗНО забезпечений достатнім запасом засобів індивідуального захисту, антисептиків, мийних та дезінфекційних засобів, придбані електронні термометри.

Напередодні ЗНО зазначений освітній заклад успішно пройшов перевірку: при огляді аудиторій ніяких суттєвих порушень не було виявлено.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних