У складі зведеного загону Рівненського гарнізону ДСНС вони допомагатимуть людям, які опинилися в біді і потерпають від руйнівних повеней у Прикарпатському регіоні нашої держави. Рятувальники будуть задіяні та оперативного реагування на загрози, пов’язані з можливим ускладненням погодних умов та подальшим підтопленням населених пунктів.

До складу зведеного загону увійшли сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області, 3-го та 4-го державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Ліквідовувати наслідки погодної стихії серед інших будуть і рятувальники нашого району. З міської пожежно-рятувальної частини виїхали троє бійців особового складу: це пожежний В.В.Пастух, водій В.А.Перетятко, командир відділення Ю.В. Кадишин, та ще двоє - з Козинської пожежно-рятувальної частини: пожежний М.В.Драган, старший водій В.П.Ніколайчук. На ліквідацію наслідків підтоплення населених пунктів у регіоні, який постраждав від удару стихії, було надано одну АЦ - 40 ЗІЛ (131).

Особовий склад загону у кількості 25 осіб забезпечений медичними аптечками, робочим одягом, костюмами, рятувальними жилетами та взуттям для роботи на підтоплених територіях, а також продуктами харчування з розрахунку на 3 доби. Техніка та спеціальні засоби (6 одиниць техніки, 5 мотопомп, 1 плавзасіб, 2 дизель-генератори, 5 бензопил, 1 бензоріз) перевірені на справність та повністю укомплектовані для виконання завдань за призначенням з ліквідації наслідків негоди. Керівником зведеного загону призначено старшого помічника начальника зміни з питань оперативного реагування ОКЦ Головного управління ДСНС області майора служби цивільного захисту Олега Горопаху.

З використанням матеріалів офіційної веб-сторінки обласного управління ДСНС в Рівненській області (https://rv.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/17147.html).