У день, коли обірвався політ підполковника Андрія Бєлкіна

Дата: 24.06.2020 11:17
Кількість переглядів: 901

Фото без описуМіська громада сьогодні вшановує світлу пам'ять військового вертолітника-командира, який загинув у небі над Слов’янськом у червні 2014-го, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Шість років тому 24 червня Радивилівщину сколихнула сумна і скорботна звістка: під час проведення антитерористичної операції біля гори  Карачун, що поблизу Слов’янська Донецької області, терористами-найманцями був збитий український військовий вертоліт Мі-8 під командуванням Андрія Бєлкіна, який повертався з блокпоста з фахівцями, що встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир’я в зоні проведення АТО.

Сьогодні, у роковини героїчної загибелі відважного пілота з шаною та повагою міська громада згадувала подвиг Андрія Бєлкіна, який з раннього дитинства мріяв пов’язати своє життя з авіацією, і за вагомі досягнення у професії  поповнив своїм іменем її героїчний фонд, оскільки був першокласним льотчиком. На місці вічного спочинку Андрія Бєлкіна з молитвою за упокій його душі зібралися представники влади об’єднаної територіальної влади та району, зокрема, міський голова М.А.Карапетян, його заступник О.В.Пастух, заступники голів райради та райдержадміністрації   А.Д.Гуменюк, В.В. Стасюк, представники Радивилівського районного центру комплектування та соціальної підтримки В.М.Атрасевич, О.Г.Плевако. На могилу льотчика, чий політ обірвався в небі над Донеччиною, було покладено квіти. Віддати шану пам’яті загиблому побратиму прибули також вертолітники з Бродівської авіаційної військової частини Збройних сил України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, командира вертолітної ланки, підполковника Андрія Бєлкіна Указом Президента України № 599/2014 від 19 липня 2014 року нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних