Про вагомі підсумки і подальші перспективи: Радивилівський ЦНАП відзначив першу річницю діяльності

Дата: 22.05.2020 13:24
Кількість переглядів: 1253

Фото без описуПід час відзначення Дня міста 25 травня 2019 року відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради. Основне завдання Центру – високоякісна та продуктивна організація документального діалогу між сторонами: влада – громадянин. За цей час Радивилівський ЦНАП зумів не тільки успішно стартувати, а й стати зразком моделі, як потрібно вдосконалювати свою роботу в інтересах людей. Діяльність центру дала змогу змінити уявлення мешканців міста та населення всього району про отримання адміністративних послуг. Прозорість та оперативність стали визначальними показниками роботи міської влади. За перший рік громадяни отримали в ЦНАПі більше 21-ї тисячі різноманітних адміністративних послуг. Як показує час, поліпшення адмінпослуг – це один  з найуспішніших  кроків, що проводиться в контексті децентралізації.

Результативним підсумкам і баченням подальших перспектив розвитку Радивилівського ЦНАПу у річницю його відкриття був присвячений діалог міського голови М.А.Карапетяна з колективом центру.

Привітавши працівників ЦНАПу із символічним рубежем діяльності, за який вдалось ґрунтовно зміцнити соціальний імідж Радивилівської громади, міський голова М.А.Карапетян зауважив: хоча ЦНАП й працює недавно, але своїм досвідом роботи вже неодноразово доводилося ділитися з колегами з усієї України, які вже відкрили ЦНАПи, або тільки мають наміри це зробити.

  • Очевидно, що модель нашого ЦНАПу, як органу, де можна отримати від довідки про склад сім’ї, і аж до реєстрації нерухомості, є найбільш оптимальною для наших колег. Звичайно, планів у нас дуже багато. Насамперед, це закупівля паспортного обладнання для видачі біометричних документів, - наголосив очільник громади.

Наразі ж святковий момент було доповнено врученням міським головою необхідного для щоденної роботи адміністраторів центру обладнання – комп’ютерної техніки та повнокольорового принтера.

Керівник Радивилівського ЦНАПу М.В.Пастух висловила подяку за високу оцінку, яка стимулює до ще більшої самовіддачі. Вона відзначила злагоджену взаємодію та професіоналізм колективу, який надає послуги адміністративного характеру жителям громади. За цей час, наголосила вона, працівники Радивилівського ЦНАПу навчалися самі і багато в чому консультували фахівців з сусідніх районів і навіть областей.

- В центрі на даний момент надаються понад дві сотні адміністративних послуг. До того ж, на віддалених робочих місцях, що були обладнані в Підзамчівському та Дружбівському старостатах, громадяни можуть теж отримати 80 адмінпослуг.  Найчастіше відвідувачі звертаються, щоб здійснити реєстрацію місця проживання, оформити соціальні допомоги та житлові субсидії, бізнесу та майнових прав, за послугами Держгеокадастру.

Радивилівський ЦНАП працює, дотримуючись базових принципів роботи подібних установ.  Найголовніший - «принцип єдиного вікна», коли відвідувач контактує лише з одним фахівцем для отримання потрібної йому послуги. Не менш важливий і «принцип єдиного простору». У ЦНАПі  можна звернутися за адміністративними послугами різних установ, наприклад, отримати свідоцтво про народження дитини, зареєструватися приватним підприємцем чи отримати довідку про місце проживання. Організація роботи центру побудована за концепцією «відкритого простору», тобто, працівники здійснюють прийом громадян, фактично, на очах в інших відвідувачів. При цьому система інформування побудована так, що кожен може знайти вичерпну інформацію, як отримати ту чи іншу адміністративну послугу без сторонньої допомоги. Відсутність черг свідчить про ефективність такої системи обслуговування: радивилівці більше не витрачають довгі години на отримання послуги від держави.

 

  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних