У післявеликодній тиждень Радивилівщина отримала благодійні продуктові пакети від Мінсоцтполітики та корпорації «АТБ», які призначені для соціально-незахищених громадян.

В умовах глобальної економічної кризи та поширення коронавірусної інфекції надзвичайно важливим є те, що влада та бізнес об’єднують свої зусилля у підтримці соціально-вразливих категорій населення. Реальним виявом такої допомогти людям, які за нинішніх обставин потребують найбільшої підтримки, став спільний благодійний проект Мінсоцполітики та корпорації «АТБ», який стартував в Україні на початку квітня. Мета проекту - надати адресну допомогу у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного споживання незахищеним верствам населення в кожному місті й селі. Для реалізації цієї масштабної ініціативи компанія виділила 100 мільйонів гривень.

Продуктові пакети, до складу яких входять продукти і товари першої необхідності, як от крупи, макарони, цукор, сіль, рослинне масло, лимони, печиво, чай та інше, днями отримали і жителі Радивилівської об’єднаної територіальної громади. Відповідно до благодійної програми,  адресна допомога передбачалась особам похилого віку, яким виповнилось 80 років і більше, одиноким громадянам похилого віку, які потребують догляду, та особам з інвалідністю, які потребують догляду. В наш район, на умовах проекту, мало б надійти 752 продуктових пакунки, вагою близько 9 кілограмів кожен. Про це повідомив уповноважений координатор реалізації цієї благодійної ініціативи в межах нашого району Ю. Вовк, начальник управління праці та соціального захисту населення Радивилівської райдержадміністрації. Загалом, Рівненщина отримала таких біля 37 тисяч таких наборів.

Доставка укомплектованих індивідуальних пакунків здійснювалась відповідно до попередньо укладених списків за адресами проживання громадян.  Благодійною програмою від корпорації «АТБ» та Мінсоцполітики у Радивилівській об’єднаній громаді було охоплено 237 громадян пільгових категорій, серед них і підопічні відділення  соціальної допомоги вдома Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Радивилівської міської ради.

 

Наталка Янчин