До служби приступив поліцейський офіцер громади

Дата: 27.03.2020 15:54
Кількість переглядів: 1764

Фото без описуУ Радивилівській ОТГ запрацювала так звана «шерифська станція». Для цього в оновленому адмінприміщенні Батьківського старостинського округу облаштували робочий кабінет дільничного офіцера громади.  Вирішенням безпекових проблем її жителів, за аналогом американських шерифів, відтепер займатиметься поліцейський офіцер, старший лейтенант поліції  Ярослав Леонідович Сологуб.  У правоохоронних органах району працює, починаючи від 2013 року.

Пройшовши всі етапи відбору: тестування, перевірку на поліграфі і співбесіду з комісією із представників Нацполіції та громади, відповідне навчання та стажування, Ярослав Леонідович нині у повній готовності приступити до виконання своїх обов’язків та оперативно реагувати на проблемні ситуації в найрізноманітніших сферах життєдіяльності нашої громади. До таких викликів йому не звикати, необхідний досвід, як забезпечити  правопорядок на довіреній дільниці, уже напрацьовано за час багаторічної роботи у лавах української поліції. Зокрема – і в особовому складі Радивилівського відділення поліції. .

Представляючи поліцейського офіцера громади, заступник голови Радивилівської міської ради з гуманітарних питань  О.В.Пастух зазначив головну особливість такої інституції:

- «Шерифські станції» - це новий формат поліцейського сервісу, передбаченого пілотним проєктом  «Поліцейський офіцер громади». Щойно сім українських областей впровадили на своїх територіях такий досвід. І Радивилівська  об’єднана територіальна громада в числі тих, хто зацікавлені в якісних поліцейських послугах та створенні людям безпечних умов проживання.

Поліцейський офіцер увесь час знаходиться безпосередньо у громаді, а тому завжди поруч у ситуаціях, які потребують його компетентної участі. Основне, що  час реагування на різні правопорушення зводиться до мінімуму.

Відповідно до програмних положень, поліцейський офіцер громади є співробітником Національної поліції, а, отже, отримує заробітну плату, має право на соціальні гарантії та пільги, як і решта поліцейських. Окрім цього, НПУ забезпечує його одностроєм, табельною зброєю, спеціальними засобами – нагрудною камерою та планшетом. В свою чергу, ОТГ забезпечує поліцейського офіцера громади  службовим приміщенням, меблями та офісною технікою, паливно-мастильними матеріалами та, за потреби, службовим житлом. Поліцейський офіцер громади підпорядковується органу поліції, а оскільки  громада бере на себе частину фінансової підтримки його роботи, то звітує і безпосередньо перед керівництвом ОТГ.

Передбачається, що поліцейський офіцер стане повноцінним помічником як старостам, так і голові об’єднаної територіальної громади.  Відвідуючи координаційні наради, засідання сесій міської ради, долучаючись до проведення масових заходів, поліцейський офіцер повинен досконало володіти інформацією в питаннях відповідальності за безпеку в громаді.

Значний акцент у роботі поліцейського офіцера спрямовано на профілактичну роботу в протидії таким негативним явищам, як алкоголізм, наркоманія, булінг, жорстоке поводження із тваринами, вандалізм та правопорушення у сфері благоустрою. В той же час, до його компетенції входить розслідування кримінальних злочинів, забезпечення безпеки дорожнього руху, превентивна робота з дітьми та контроль за зброєю, нагляд за особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, кураторство сімей у складних життєвих обставинах.  У цей час «шериф» громади контролюватиме ще і дотримання місцевими жителями карантинних обмежень, впроваджених через пандемію небезпечного коронавірусу.

Дільнична станція у с.Батьків Радивилівської ОТГ розпочала роботу, починаючи  від четверга, 26 березня, графік  роботи  поліцейського офіцера – з 9:00 до 18:00 год. Поліцейський офіцер громади на постійному телефонному зв’язку з усіма жителями на території обслуговування. Якщо є потреба повідомити про скоєне правопорушення, слід повідомляти за номером:

068 87 68 674.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних