…76 років тому Радивилів був героїчно звільнений від німецько-фашистських загарбників

У незабутній день відбулось символічне покладання вінків та квітів до пам’ятних знаків та обелісків воїнам-визволителям, а також до братських могил на Меморіалі Слави. Хвилину скорботи за всіма, кому не судилося повернутися з війни живими, розділили міський голова М.А.Карапетян, секретар міської ради І.С.Герасимчук, заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, керуючий справами виконавчого комітету міської ради С.В.Гуща, голова Радивилівської райдержадміністрації О.В.Пекарський, голова міськрайонної ветеранської організації В.А.Бондар..

Минають роки, але пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях. Радивилівці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Це наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, хто загинув, визволяючи наш край від окупантів.

У зв’язку з тим, що цьогорічна пам’ятна дата припала на період карантинних обмежень на території міста й району, вшанування світлої пам’яті полеглих воїнів-визволителів проходило з дотримання усіх відповідних протокольних положень та вимог.