У літературній світлиці центральної міської бібліотеки знову почесна гостя:

цього разу в центрі читацької уваги - популярна українська письменниця та журналістка, володарка премії «Коронація слова» Галина  Вдовиченко.

Галина Вдовиченко дебютувала у 2008 році з романом «Пів'яблука», який вийшов у видавництві «Нора-Друк» (Київ) і став лідером продажів на стенді видавництва під час роботи Львівського Форуму видавців-2008. Перший тираж книжки розійшовся впродовж місяця. І до сьогодні роман «Пів’яблука» впевнено утримується в рейтингу «книг-довгожителів», адже інтерес читачів до цієї особливої історії ні на трохи не охолов. Другий роман Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів» отримав першу премію у номінації «романи» на конкурсі «Коронація слова — 2009», вийшов у світ під назвою «Тамдевін» у видавництві «Нора-Друк». Лише на Львівському Форумі видавців-2009 було продано 985 примірників роману «Тамдевін».

Спілкування із радивилівськими шанувальниками мало коротку передмову: директор книгозбірні Галина Гнатюк подякувала львівській письменниці приїзд, коротко ознайомила книголюбів, які завітали на творчий діалог, із її життєвим і творчим шляхом.  Всі твори Галини Вдовиченко - яскравий приклад якісної літератури в мелодраматичному жанрі. Сюжети її книг розгортаються в українських містах, а головні герої - звичайні люди, з якими, при цьому, трапляються зовсім не звичайні події.

Як з ідеї народжується книга, і чому автор повинен бути відвертий зі своїм читачем на її сторінках, - впродовж розповіді Галина Вдовиченко не раз ставила наголоси на цих меседжах. Під час презентації письменниця залюбки розповіла і про літературні цікавинки для наймолодших: «Засинай. Прокидайся», а також дитячі  повісті-казки під назвою  «36 і 6 котів» — «36 і 6 котів-детективів». Це те, наголосила вона, з чого в ранньому віці має формуватися  смак до самостійного читання.

У доробку авторки кожна із книг розкриває важливість людських стосунків, їхні найвразливіші грані, які, часто, й стають справжнім виразником особистості.

Знайомство із творчістю відомої авторки, яке за відчуттями нагадувало весняний букет – таке ж яскраве, завершилось врученням квітів талановитій письменниці від бібліотекарів та активною афтограф-сесією.  Всі, кого торкнулась іскрою цікавості творчість Галини Вдовиченко, наприкінці спілкування мали змогу придбати її книги.