КОНКУРС ШЕВЧЕНКІВСЬКИХ ЧИТАНЬ У РАДИВИЛІВСЬКІЙ ОТГ: НАЗВАНО ІМЕНА ПЕРЕМОЖЦІВ

Дата: 25.02.2020 11:46
Кількість переглядів: 428

Фото без опису«Живи, Кобзарю, в пам’яті людській» - традиційний щорічний конкурс читців-декламаторів Шевченкової поезії відбувся у концертній залі Радивилівської дитячої школи мистецтв. В творчому колі Кобзареве слово зібрало учнів та педагогів загальноосвітніх закладів нашої громади. Оцінювання виступів юних декламаторів здійснювала компетентна конкурсна комісія у складі заступника міського голови з гуманітарних питань О.Пастуха, начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.Ковалевської, вчителя української мови та літератури міського НВК «Школа№2-ліцей», авторки серії поетичних збірок та члена Національної спілки письменників України Г.Гнатюк, заступника директора з культурно-масової роботи КЗ «Радивилівський міський Будинок культури», заслуженого працівника культури України А.Комар, заступника директора з методичної роботи міського Будинку культури Г.Мирончук.

Впродовж конкурсної програми учні виконували по одному твору з літературної спадщини Т.Шевченка. Гаряча любов до знедоленого рідного краю звучала у кожному слові, кожному рядку безсмертних творів Кобзаря. Замріяно і щиро звучали поетові слова із дитячих вуст, а уява присутніх у залі малювала картини української природи та зболеної долі народу. 

Конкурс досягнув своєї мети і став значимою подією у творчому житті територіальної громади. Безумовно, в цьому вбачається і чимала заслуга педагогів-словесників, які зуміли виховати в учнів любов і до слова, і до України, і до Т.Шевченка.

Завершився конкурс читців-декламаторів оголошенням переможців і словами   подяки від голови журі усім учасникам та їх наставникам: за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі його національну гідність і самоусвідомлення.

Нагородження, як і оцінювання, відбувалося у двох вікових групах. Відтак, за рішенням конкурсної комісії, найкраще проявив свій талант декламатора у старшій віковій групі Ю.Владика із Підзамчівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (І місце), ІІ місце -  Н.Войтович (Радивилівський НВК «Школа№1-гімназія), ІІІ місце розділили учні Немирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів М.Піцура, М.Лисик, С.Муха, А.Табачук, а також вихованка Радивилівського міського Будинку школяра В.Мельничук (гурток «Художнє слово», керівник В.Почтарук).

У молодшій віковій групі відзначили, як переможців, В.Горопаху ( І місце), Радивилівський НВК «Школа №2-ліцей», М.Бєлкіна (ІІ місце), Радивилівський НВК «Школа №2-ліцей», С.Панасюк (ІІІ місце), Радивилівський НВК «Школа №1-гімназія».

Найкращих учасників конкурсу  було відзначено грамотами відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради. Цей мистецький захід  став підтвердженням того, що сучасні діти сповнені духом шевченкового слова, гордістю, що є земляками славного Тараса.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних