Вони пішли з Майдану – в небо

Дата: 21.02.2020 10:53
Кількість переглядів: 369

Фото без описуРазом з усією країною, Радивилівська об’єднана громада згадувала і вшановувала світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям заради прав людини і людської гідності, за європейські цінності і європейське майбутнє України. Минуло шість років з часу трагічних подій, внаслідок яких загинуло та померло від тяжких ран більше ста учасників Революції Гідності. Ті доленосні події назавжди закарбувалися у наших серцях нестерпним болем.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, у центрі Радивилова відбулося жалобне громадське зібрання, до якого долучилися заступник міського голови О.В.Пастух, секретар міської ради І.С.Герасимчук, керуючий справами виконавчого комітету С.В.Гуща, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, представники районної ради та адміністрації, духовенство та небайдужі жителі міста. Під час скорботної пісні-реквієму за загиблими на Майдані «Плине кача» присутні пом’янули сотню розстріляних під час Революції Гідності мирних протестувальників хвилиною мовчання. Всього під час Майдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули.

Відбувся поминальний молебень, який очолив настоятель міського храму Різдва Пресвятої Богородиці о.Тарас (Сухожак). У післямолитвенній проповіді священник закликав не допускати у свої серця байдужість і не дозволити власній совісті забути, як це – коли у прямому ефірі, там, на Майдані, кулі косили неозброєних людей. Ці трагічні дні боротьби були переломними,  і, на жаль, не останніми в новітній українській історії. Тому наша місія – вшановувати Героїв, які тоді відважно відстоювали незалежність та нині захищають кордони нашої країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних