1.Дані про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Дата: 20.01.2020 15:48
Кількість переглядів: 476

 

Об`єктом проектування є реконструкція існуючих очисних споруд господарсько-побутових стічних вод м.Радивилів.

Проектними рішеннями передбачені наступні роботи: будівництво будівлі решіток; реконструкцію існуючої виробничо-побутової будівлі з розміщенням блоку зневоднення та повітродувок; заміна установки біологічної очистки КУ-200 (4 шт.) на блок біологічної очистки з використанням новітніх технологій очищення стічних вод на базі двох установок КУБО-450; будівництво блоків зневоднення на дегідраторах (1 робочий; 1 резервний); реконструкція інженерних мереж та будівництво двох КНС для перекачування стабілізованого осаду та госппобутових стічних вод; будівництво ДЕС; благоустрій та озеленення території.

Для очистки госп.-побутових стічних вод прийнята технологія, яка розроблена ТзОВ „Комфорт - Еко”. В даній технології очистки використовується установка „КУБО” (Компактна установка біологічної очистки), яка за результатами висновку державної санітарно - епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України є безпечною для здоров`я людей.

Розмір санітарно-захисної зони (висновок №05.03.02-04/20734 від 23.06.2016 року від установок  очистки стічних вод «КУБО» продуктивністю до 500м.куб/добу складає 35 м, при відсутності мулових майданчиків на території очисних споруд, та зневоднені осаду в закритих приміщеннях.

Технологією очищення установки КУБО передбачено повне окислення стічної води та аеробна стабілізація мулу.

Очисні споруди експлуатуються протягом року - 365 днів (8760 год).

Відвід очищеної води в водний об’єкт виконується по існуючому скидному колектору – в р. Слонівка за межами населеного пункту.

2.Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього природного середовища з урахуванням можливості виникнення надзвичайних екологічних ситуацій

Відповідно до положень Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» з урахуванням критеріїв визначення планової діяльності, яка не підлягає ОВД, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об'єктів, які не підлягають ОВД (Постанова КМУ від 13.12.2017р. За №1010) об’єкт  не потребує проведення процедури ОВД.

Експлуатація очисних споруд може потенційно впливати на водне середовище та атмосферне повітря.

Ступінь екологічного ризику планованої діяльності та впливу на умови життєдіяльності людини та природне середовище оцінюється як мінімальний при умові виконання всіх вимог, передбачених проектом в частині комплектації обладнанням, виконання робіт та експлуатації очисних споруд.

Аварійні і залпові викиди та скиди, в результаті яких концентрації забруднюючих речовин можуть досягнути рівня небезпечного для життя людини, не припускаються. Тобто ризику виникнення надзвичайних екологічних ситуацій немає.

3. Кількісні та якісні показники оцінки рівнів екологічного ризику та безпеки для життєдіяльності населення, а також заходи, що гарантують здійснення діяльності відповідно до екологічних норм і стандартів

Ресурсозберігаючі, захисні та охоронні заходи, розроблені в проекті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування очисних споруд, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на навколишнє середовище.

Рішення, прийняті проектом, в цілому не вплинуть на екологічну ситуацію прилеглої території.

 

 

 

4. Перелік залишкових впливів

Рівень забруднення атмосферного повітря в період будівництва та експлуатації не перевищують ГДК по всіх забруднюючих речовинах.

Скид зворотних вод, концентрація речовин в яких не перевищує допустиму, не призведе до погіршення якості річкової води нижче за нормативну в контрольному створі.

Відходи, що утворюються при будівництві та експлуатації очисних споруд вивозяться в місця, відведені органами місцевого самоврядування та погоджені управлінням екології та природних ресурсів.

Виконання проектних рішень підвищує надійність роботи очисних споруд, що в свою чергу з екологічних позицій забезпечує мінімальні рівні впливу під час експлуатації очисних споруд на навколишнє природне середовище.

5. Зобов'язання замовника щодо здійснення проектних рішень у відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об'єктів проектованої діяльності «Замовник» зобов'язується:

  • суворо контролювати виконання будівельно-монтажних робіт у відповідності з проектом;
  •  проводити експлуатацію очисних споруд у відповідності з інструкціями по експлуатації обладнання;
  • забезпечити кваліфікацію обслуговуючого персоналу у відповідності з вимогами штатного розкладу і виробничих інструкцій;
  • у повному обсязі реалізовувати всі заходи передбачені даним проектом відповідно до діючого природоохоронним законодавством України;
  • проводити моніторинг за якістю атмосферного повітря на межі СЗЗ, складом стоків та якістю очищених вод;
  • вчасно ліквідувати наслідки аварійних ситуацій;
  • забезпечення отримання необхідних дозвільних документів (лімітів) при необхідності;
  • експлуатацію об’єкта з додержанням принципів добросусідства та вільного доступу громадськості до інформації, пов’язаної з впливом на навколишнє середовище;
  • забезпечення оплати платежів за забруднення навколишнього природного середовища в об’ємах та в терміни, передбачені чинним законодавством.

Контроль забруднення навколишнього природного середовища буде здійснюватися інструментальними методами силами ліцензованих лабораторій у відповідності з затвердженими методиками з екологічних позицій, рівень впливу об’єкта планованої діяльності на навколишнє середовище визначається, як мінімальний.

 

КП Комунальник Радивилівської міської ради

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних