Фест коляди

Дата: 20.01.2020 10:08
Кількість переглядів: 374

Фото без описуКраса і велич різдвяних традицій поєднались у традиційному щорічному фестивалі колядок та щедрівок, що проходив у Радивилівській громаді минулої п’ятниці.

У міському Будинку культури зібралися найспівучіші колективи, щоб, як мовиться, на інших подивитися, та, головне – себе показати! Мистецький захід підтримали своїми талантами вихованці та педагоги обох міських навчально-виховних комплексів, Дружбівської, Немирівської загальноосвітніх шкіл, а також Підзамчівського опорного закладу І-ІІІ ступенів, ансамблі сільських клубів, а також творчі гурти міського Будинку культури та Будинку школяра. Об’єднуючись на спільну коляду, у Радивилівській громаді ставлять за мету не тільки зберегти національні традиції й обряди різдвяного циклу, а й відродити призабуті звичаї та популяризувати їх, широко залучаючи до подібних заходів молоде покоління. Відтак, щороку фестиваль впевнено набирає популярності, залучаючи у святкову програму дедалі більше  виконавців, а у глядацьку залу – чимраз більше публіки. 

Після побаченого й почутого можна впевнено констатувати: так колоритно й натхненно відтворювати різдвяні традиції, як у Радивилівській громаді, мало де вміють!

На щастя, на здоров’я, на новий рік посівали й віншували, колядували  й щедрували діти, молодь разом зі своїми шкільними наставниками, керівниками гуртків, навіть батьками.  Оспівували народження Божого Дитяти від малого до великого, знайомі серцю мотиви присутні у залі виконували разом із аматорами сцени. Щемна мить єднання великої громади прославлянням Різдва Христового вселяла у душах сотень людей віру у світле майбутнє, дарувала одухотворення та впевненість, що з Богом в серці під силу будь-які задуми, плани й починання.

З побажанням дочекатися трьох празників в гості і в наступному році, фестиваль опустив фінальну завісу. Щоб наступного Різдва знову об’єднати усіх нас радісною звісткою та дзвінкою колядою!

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних