Чотирьом загальноосвітнім навчальним закладам Радивилівської ОТГ презентували сучасні електронні фортепіано марки «Yamaha» та кольорові принтери. Технічні обнови школам придбані на умовах реалізації державної концепції «Нова українська школа».

Міський голова М.А.Карапетян, разом із заступником з гуманітарних питань О.В.Пастухом та начальником відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М.Ковалевською цими днями побували у обох Радивилівських навчально-виховних комплексах, а також Немирівському та Дружбівському освітніх закладах: на великих перервах учням було передано музичні інструменти та оргтехніку.

Очільник громади тепло привітав учнівську молодь із новорічно-різдвяними святами, зауваживши, що цей час однаково зігріває дивом душі як дорослих, так і дітей. Зовсім нещодавно, підкреслив він, такі багатолюдні лінійки в шкільних коридорах шикувались і з інших гарних подій – у Немирівці це вручення шкільного автобуса, в міських школах – з нагоди обновлення комп’ютерної техніки у класах інформатики, відкриття спортивного поля із штучним покриттям. Тепер ось принтери та електронні фортепіано поповнюють матеріально-технічну базу шкіл громади.

  • Треба, щоб наша молодь не лише встигала за швидким темпом комп’ютеризації, а й розширювала свої мистецькі вподобання. До прикладу, освоювала гру на музичних інструментах. Без сумніву, тепер і шкільні свята зазвучать по-новому, і дозвілля учнів протікатиме у більш творчому руслі, - наголосив міський голова. Він запевнив присутніх, що в новому році окреслено не менше важливих завдань, ніж вже було зреалізовано:

 - Наша мета це постійний рух вперед.  В тому числі і в освітній галузі, щоб кожна дитина громади всесторонньо розвивалась й мала можливість добре навчатися у якісних матеріально-технічних умовах, - наголосив він.  

Дзвінкою колядою та новорічними віншуваннями віддячили шкільні родини   за щедрі подарунки міському голові. Хвилини творчості продемонстрували, наскільки доречними будуть придбані музичні інструменти у виховному процесі. Адже в кожному учнівському колективі нині сформовано чудові вокальні ансамблі та навіть дитячі хори, які охоче долучаються до відзначення найбільш яскравих подій в громаді.

  • Цьогоріч в рамках реалізації ключової реформи в освітньому просторі країни – формуванні Нової української школи, окрім оргтехніки для перших класів, була надана можливість  здійснювати і закупівлю музичних інструментів в навчальні заклади. Зважаючи на потреби шкіл нашої громади, було придбано чотири електричних фортепіано, щоб діти міста та старостинських округів могли розвивати свої музичні естетичні нахили та здібності, - прокоментувала цього тижневу подію начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорт міської ради І. М.Ковалевська .   

Наталка Янчин