У контексті співпраці міської ради з обласною службою зайнятості у с.Батькові Радивилівської ОТГ було створено робочу майстерню з пошиття та ремонту одягу. Облаштовано її у нещодавно відремонтованому адмінприміщенні. 

Викроїти,  обметати, або ж надати «друге життя» улюбленим речам  тут можна буде, уже починаючи від вівторка, 23 грудня.  Власну справу, за тісної підтримки міської ради та обласного центру зайнятості, наважилась розпочати багатодітна мама, жителька Немирівського старостинства Іванна Мельник. Крім усього, жінка є професіоналом у своїй роботі, адже більше десятка років пропрацювала швачкою на одному з швейних підприємств Радивилова. А декретна відпустка по догляду за дитиною стала тією важливою паузою, коли майстриня зважила всі «за» і «проти», після чого наважилась на відкриття власного проекту.

У понеділок, 23 грудня, біля входу до її  швейної майстерні в Батькові зібрались односельці, а також почесні  гості – голова Радивилівської об’єднаної громади М.А.Карапетян, директор Рівненського обласного центру зайнятості  І.Ф. Ткачук.

Вітаючи громаду з черговим досягненням, а підприємця-початківця – з впевненим стартом у самостійне фінансове плавання, Радивилівський міський голова, зокрема, наголосив про велику користь малого бізнесу:

  • Це велика справа, в такий спосіб, ми, як влада, допомагаємо нашим підприємцям створювати робочі місця і, разом з тим, дбаємо про соціально-побутові зручності жителів сільських населених пунктів громади. Загалом, за цих неповних три роки ви усі бачите, який великий фронт роботи зроблений у Немирівському старостинстві: які зміни сталися і в дитячому садочку, і в школі, і по освітленню вулиць, і вода тут уже проведена. Поновлюючи і капітально ремонтуючи занедбане адмінприміщення колишнього колгоспу у Батькові, де сьогодні працює староста та фахівці старостинства, ми мали певне бачення стосовно його ресурсного потенціалу. Відтак, наприкінці літа у цьому приміщенні ми відкривали сучасний тренажерний центр для молоді села.  А зараз от, завдяки спільним зусиллям міської ради  та обласного центру зайнятості, домовленості з мотивованою жителькою нашої громади, яка виявила ініціативу до підприємницької діяльності, відзначаємо  входини у нову швейну майстерню, якою будуть послуговуватися всі жителі цього старостинства.

Щоб в селі було майбутнє, там повинні працювати ось такі майстерні з пошиття одягу, ремонту взуття, ремонту, зокрема, й побутової техніки, наголосив у своєму зверненні директор Рівненського обласного центру зайнятості І.Ф. Ткачук:

  • Разом із місцевою владою ми засвідчуємо вагомий результат. Оскільки служба зайнятості існує за рахунок коштів, які сплачують роботодавці та працюючі люди, то ці ресурси повинні спрямовуватися саме на створення нових робочих місць. Зиск від цього очевидний: громада отримуватиме податки, підприємець – перспективу і гідний дохід, а громадськість – якісні послуги. 

Після щиросердечних побажань майстрині швейної справи подальшого процвітання і вдячних замовників, відбулось урочисте розрізання символічної стрічки. Входини продовжились коротким ознайомленням присутніх із виробничим потенціалом сільської майстерні, а її власниця охоче поділилась враженнями про перший реалізований у своєму житті бізнес-проект:

  • Звикала до самої думки майже два роки. Довго готувалась. А сьогоднішня подія це вже результат пройденого мною шляху. Щоб розпочати власну справу, звернулась спершу за підтримкою у районний центр зайнятості. Звідтіля отримала спрямування на профільну підготовку, освоїла ази підприємництва в м.Рівне. За рахунок виділеної одноразової допомоги мені вдалось придбати основне технічне обладнання для майстерні. А тоді ще один важливий момент… За підтримки міської ради, на доволі вигідних умовах отримала ось це прекрасне приміщення в оренду – дві просторі кімнати, одна для очікування, інша – для швейної роботи, - розповідає молода майстриня. Мінус п’ятдесят відсотків в річній оплаті від встановленої рішенням сесії вартості орендованого приміщення і справді суттєва підтримка підприємцю-початківцю. Адже дає шанс менш болісно пройти зону «фінансової турбулентності», ефективніше спланувати свою роботу, наростити виробничий темп. - Я, наприклад, завдяки цьому зможу акумулювати необхідні кошти, щоб докупити потрібне для моєї роботи устаткування.  Це додає впевненості у своїх силах.  Тож спасибі усім, хто причетний і допоміг. Готова працювати на свій підприємницький авторитет, -підсумовує майстриня.

Побувала Наталка Янчин