Держава все «врізає», а громаді – виживай

Дата: 18.12.2019 16:50
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

На минулому тижні, під час другого пленарного засідання чергової, 69-ї сесії міської ради депутати ухвалили ряд важливих рішень, від яких залежатимуть основні показники Радивилівської ОТГ в новому, 2020-му році. Йдеться, передусім,  про  місцевий бюджет – кошторис доходів та видатків, збалансованість якого є визначальним чинником у подальшій життєдіяльності громади.

На початку голосування, за пропозицією М.А.Карапетяна, міського голови,  до порядку денного було внесено додаткові питання, після чого його було підтримано депутатами і в цілому. Проект рішення «Про орієнтовний план роботи Радивилівської міської ради на 2020-й рік» представила на розгляд депутатів секретар ради І.С.Герасимчук; «Про передачу на баланс ОСББ багатоквартирного будинку в м.Радивилів», що на вул. Героїв, 10, доповів перший заступник міського голови В.М.Ісюк. Із розумінням того, що стан здоров’я населення це найважливіший чинник соціально-економічного розвитку суспільства, а головною метою діяльності в галузі охорони здоров’я Радивилівської ОТГ і надалі залишається наближення висококваліфікованих та якісних медичних послуг до всіх верств населення, одноголосною більшістю у сесійній залі  було затверджено «Програму фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Радивилівська районна лікарня» Радивилівської районної ради на 2020-ий рік». Очікування від програми – збільшити питому вагу медичних послуг на вторинному рівні, що дозволить знизити  потреби жителів громади та району у дорогих видах медичної допомоги на третинному рівні.  Після цього депутати перейшли до розгляду питання «Про місцевий бюджет на 2020-ий рік». Відповідно до проекту рішення, заступник міського голови з фінансово-економічних питань І.Ю Довбиш поінформувала, що економічний потенціал громади наступного року складе 109 770 900, 00 гривень. Дохідна і видаткова частина бюджету збалансовані між собою. Відповідно до затвердженого розпису фінансування,  в новому році на організацію благоустрою населених пунктів громади заплановано спрямувати  5 150 000, 00 грн., на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури  - 1 700 000,00, на забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони -  30 000, 00 грн.,  Найбільш фінансово об’ємною у видатках буде, як і цьогоріч, робота відділу освіти культури, туризму, молоді та спорту міської ради – згідно із бюджетною статтею витрат на утримання та діяльність дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладі, закладів позашкілля, клубних установ громади спрямують  77 294 700, 00 гривень. Важливу нішу в бюджеті зайняла і галузь соціального захисту:  на забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку із похилим віком, хворобою, інвалідністю заплановано  5 200 000,00 грн., на багатопрофільну медичну допомогу населенню -  2 822 200, 00 грн.

Бюджет, в цілому,  збалансований, і хоча певні перестороги під час його  формування все ж виникали – на підставі, здебільшого, нещадно урізаних державних дотацій, в цьому році бюджетна політика громади повинна сприяти її сталому і ефективному економічному розвитку.

Побувала Наталка Янчин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних