Одну з найбільших трагедій – аварію на Чорнобильській АЕС – знає і пам’ятає весь світ: 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя та здоров’я здолали страшну трагедію ХХ століття.

Саме 14 грудня, багато років тому, було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків цієї аварії. Це була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Сьогодні у Радивилові висловлювали слова шани і подяки  всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії. На Алеї Слави, що в міському парку, біля пам’ятного знака героям-ліквідаторам відбулося громадське зібрання та поминальне богослужіння, яке відправили священики міського храму Святого Олександра Невського на чолі із настоятелем храму о.Вячеславом.

Представники влади територіальної громади, райдержадміністрації, районної ради поклали до пам’ятного знака живі квіти. З щирими побажаннями міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди до побратимів-ліквідаторів вже традиційно звернувся голова районної спілки «Чорнобиль» І.Степанюк.

У центральній міській бібліотеці відбулось спілкування членів районної спілки «Чорнобиль» з представниками влади.  Розпорядженням міського голови грамотами, квітами та цінними подарунками з нагоди пам’ятної дати було відзначено учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС -  М.Г.Качурця,  В.М.Тимощука, В.Г.Кундеуса.