Кожна громада матиме свій паспорт

Дата: 11.12.2019 17:51
Кількість переглядів: 337

Фото без описуУ громадах шукатимуть «точки зростання». Для цього кожна ОТГ Рівненщини розробить свій паспорт. Таке доручення керівникам громад дав голова ОДА Віталій Коваль.

Паспортизація громад дозволить врахувати усі джерела доходів, проаналізувати об’єкти та суб’єкти оподаткування, які є на території. Голова ОДА додав – це мають бути спільні дії з податківцями та департаментом економіки.

«Це має стати для вас дороговказом. Щоб бути успішною, ОТГ повинна навчитися не лише споживати, але і створити умови для розвитку економіки на своїй території. Для цього треба розуміти, які ресурси має громада. Тому наступний рік – рік пошуку внутрішніх резервів. Але розпочніть не з того, хто працює і сплачує податки, а з «чорного» бізнесу – «відбілюйте» їх та допомагайте ставати легальними», - наголосив Віталій Коваль.

Вже до кінця січня 2020 року громади мають реалізувати ряд заходів, які передбачають: інвентаризацію податкової бази та платників податків, запровадити повний облік ресурсів громади (матеріальних, природних, земельних), визначити «точки зростання» економічного потенціалу громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних