У Міжнародний день людей з  інвалідністю, який наша країна, разом із світовою спільнотою, відзначають щорічно 3 грудня, в Радивилові відбувся традиційний діалог міського голови М.А.Карапетяна із представниками зазначеної соціальної категорії. 

Життя показує, що громадяни з інвалідністю, попри  нелегкі випробування, які випали на їх долю, проявляють виняткову силу духу і оптимізм, можуть бути і стають повноцінними і соціально активними у своїй громаді. Щоб ця особлива категорія суспільства отримала всі необхідні умови для самореалізації та якісного медичного обслуговування,  у Радивилівській ОТГ високоефективно працює система соціального захисту. Міський голова М.А.Карапетян, який відвідав стаціонарне відділення Радивилівського територіального центру, де проходять медичну реабілітацію, в тому числі й люди з вадами здоров’я, зазначив:

  • Радивилівською міською радою за усі ці роки реалізовано чимало корисних проектів, спрямованих на вирішення проблем людей з інвалідністю. Взяти хоча б за приклад модернізоване та обладнане за найкращими тенденціями, стаціонарне відділення терцентру, де безкоштовно проходять  медичні процедури та  оздоровчу реабілітацію пенсіонери, ветерани праці, люди з особливими потребами…

Крім того, зазначив М.А.Карапетян, значна увага приділяється і вдосконаленню матеріально-технічної бази діючої районної лікарні: придбано сучасне лабораторне обладнання, спеціалізоване устаткування у реанімаційне відділення, відкрито гемодіалізний центр. А таких налічується лише  два по всій Рівненщині…

- Ми робимо все для того, аби зберегти наш медзаклад в умовах формування госпітальних округів, - підкреслив  міський голова,  - адже нині це питання одне із найбільш болючих для місцевого населення, а найбільше – для найстарших жителів громади, наших пенсіонерів, ветеранів праці.

Голова об’єднаної міськрайонної ветеранської організації В.А.Бондар резюмував, що подібні зустрічі є вдалою платформою для спільного вивчення потреб та напрацювання нових проектів й програм щодо вирішення проблем усіх представників соціально-вразливих категорій, в тому числі й людей з інвалідністю. Він подякував керівництву об’єднаної громади за постійну підтримку та співпрацю, відзначивши високий  рівень організації соціального захисту населення. Він також порушив питання про забезпечення стаціонарного відділення терцентру додатковою штатною одиницею (масажистом), зважаючи, який щільний тут  наплив відвідувачів. Голова ветеранської організації подякував міському голові за розгорнутий звіт перед найстаршими жителями громади, і акцентував на тому, що непогано було б і обласним депутатам взяти за приклад таку ініціативу. І хоча б раз на рік прозвітувати перед виборцями. Адже, обираючи їх у обласну раду, громада Радивилівщини делегувала їм право представляти інтереси у розв’язанні тих важливих питань, які не завжди можна вирішити з місцевих ресурсів. Учасники зустрічі також порушили питання про кропіткий механізм виплати монетизованої компенсації за житлово-комунальні послуги та необхідність доносити інформацію з роз’ясненнями відповідних спеціалістів через місцеві ЗМІ.  Завідувач стаціонарним відділенням територіального центру Г.М.Коханець відзначила плідну співпрацю колективу відділення із профільними лікарями, які спрямовують людей на процедури у трьох напрямках: серцево-судинної терапії, лікування опорно-рухового апарату на неврологічних захворювань. Вона також подякувала міському голові за увагу до потреб пацієнтів відділення, за ефективний стиль роботи, в якому слова ніколи не розходяться із ділом. Адже минулоріч, під час подібного діалогу, колектив відділення висловив побажання, аби на базі терцентру організувати грязелікування. Вже цієї осені така процедура стала доступна відвідувачам відділення. Люди із хворими суглобами використовують цілющі властивості лікувальних грязей.