Пам'ятаємо, щоб ніколи знову...

Дата: 25.11.2019 11:32
Кількість переглядів: 397

Фото без описуІсторія України кривава, тяжка, сповнена гірких втрат та людських жертв. Голодомор у 1932-1933-му, штучно створений сталінським режимом, став однією із найтрагічніших її глав.

У спільній молитві радивилівці поминали усіх винищених голодом. У роковини Голодомору організованою ходою громадськість міста, представники влади, педагоги та вихованці міських шкіл пройшли до пам'ятного знака жертвам голодоморів. Тут містяни долучились до загальнонаціональної акції скорботи. Після хвилини мовчання молодь поклала до підніжжя пам'ятника символічні композиції із колосків, запалені лампадки, представники влади - живі квіти. Поминальне богослужіння провів настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Тарас. Він закликав місцеву громаду ніколи не забувати про цю сумну дату, адже голодомор для українців це глибока духовна рана, яка і досі пронизує нестерпним болем пам'ять його очевидців та сучасне покоління. Щоб вшанувати світлу пам'ять мільйонів неоплаканих, голодом замордованих земляків, жителі міста щорічно долучаються до всеукраїнської акції ,,Запали свічу". Мерехтливі вогники на підвіконнях є свідченням, що наша свідомість, як і національна пам'ять, зцілюється. Щоб більше не допустити руйнівних ударів людиноненависницької ідеології, Радивилів, як і вся Україна, пам'ятає...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних