У день, коли українці вийшли на Майдан…

Дата: 21.11.2019 17:54
Кількість переглядів: 349

Фото без описуРадивилівська громада вшановувала жертовність патріотів, які віддали свої життя за свободу і краще майбутнє Української Держави.

З нагоди Дня Гідності та Свободи перед пам’ятною дошкою Героям Небесної Сотні, у четвер, 21 листопада, відбулось громадське зібрання та поминальне богослужіння. Жителі міста, працівники місцевих установ, організацій,  представники об’єднаної територіальної громади та району віддали данину пам’яті доленосним подіям в Україні початку XXI століття. Після покладання квітів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні,  які стали на захист демократичних цінностей нашої держави та її європейського вибору, також  жертовність українських воїнів, чиї життя обірвались у зоні АТО.

Обов’язок кожного свідомого громадянина пам’ятати трагічні сторінки нашої історії, в тому числі і новітньої. Цій істині були присвячені, зокрема, виступи вихованців Радивилівського міського Будинку школяра, працівників Будинку культури, які творчим штрихом вшанували подвиг полеглих українських патріотів, які нині в небеснім строю…

Про те, що український народ саме тепер, а не колись в дев’яносто першому, проходить шлях становлення своєї національної свідомості, і, на жаль, шлях цей окроплений кров’ю, наголосив у своєму зверненні до громади настоятель міського Свято-Різдво-Богородичного храму о. Тарас (Сухожак), який провів поминальний молебень за загиблими на Сході України, а також жертвами буремних революційних днів 2014-го.

Довідково: День Гідності та Свободи об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Шість років тому, ввечері 21 листопада, на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу, незабаром їх було вже 1500, а 24 листопада – понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних