У рамках проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» Партнерством «Кожній дитині» розпочато серію вебінарів на тему «Соціальні послуги та права дитини в ОТГ». До онлайн-діалогу долучилися керівники та спеціалісти Радивилівської громади, які зацікавлені в її якісному соціальному розвитку.

На першому вебінарі, присвяченому темі «Інтегровані соціальні послуги: концепція та юридичні аспекти», було розглянуто основні законні й нормативно-правові акти щодо повноважень ОТГ у сфері соціального захисту та розвитку соціальних послуг та ключові міжнародні стандарти щодо розвитку соціальних послуг у громаді.
Під час другого вебінару «Повноваження ОТГ з питань забезпечення прав дитини та захисту дитини» розглядалися повноваження та відповідальність ОТГ щодо забезпечення прав дитини, основні функції ОТГ як органу опіки та піклування. Окремо зупинялися на питаннях розмежування повноважень районної державної адміністрації та об’єднаної територіальної громади.

Третій вебінар «Механізми та технології організації роботи з питань соціального захисту населення в ОТГ» був присвячений  обговоренню повноважень, відповідальності відділів у справах соціального захисту населення, моделі та системі соціального захисту населення.

Учасникам надано змістовну інформацію про реалізацію державних соціальних програм, детальні роз’яснення  щодо організації надання соціальної допомоги, проведення соціальних виплат, виплати субсидій тощо.

Участь у роботі вебінару взяли начальник відділу забезпечення надання адміністративних послуг міської ради  М.В.Пастух, заступник директора територіального центру соціального обслуговування О.В.Проказюк, фахівець з соціальної роботи міського центру служб для сім’ї, дітей та молоді Л.І.Надорожна, начальник служби у справах дітей О.М.Пісарєва.