Навчання з фандрейзингу: коли українські проєкти фінансуються міжнародними інституціями

Дата: 20.11.2019 13:57
Кількість переглядів: 359

Фото без описуУ Радивилівській ОТГ працювали фахівці львівської громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «Сім». Разом із спеціалістами структурних підрозділів міської ради було окреслено «дорожню карту» у питаннях,  як налагодити успішну проєктну діяльність та ефективно співпрацювати з іноземними донорами.

З усвідомленням того, що ресурсний потенціал місцевих бюджетів не в змозі осилити реалізацію усіх амбітних планів територіальної громади, львівські фахівці звертають увагу місцевого самоврядування сусідніх областей на допомогу іноземних інвесторів – як варіант додаткових джерел залучення коштів,  необхідних на реалізацію тих чи інших проєктів.

Під час виїзного навчання, яке у середу, 20 листопада, проходило у залі засідань міської ради, учасники обговорили основні види джерел фандрейзингу. Крім дотаційних артерій з українського бюджетного потоку -  а це і держзамовлення, гранти, субвенції соціально-економічного розвитку, передбачені Кабміном, інвестиційні субвенції від Державного фонду регіонального розвитку, міжнародна технічна допомога на кшталт «U-Lead з Європою», різновекторні мікропроєкти ОДА, у місцеву казну можна також ефективно залучати й іноземні фінансові вливання.

  • Головне – переконати спонсорів у важливості вашої ідеї. Щоб з-поміж тисячі проєктних заявок увагу міжнародної інституції привернула саме ваша робота. Відтак, надійдуть і потрібні кошти на її реалізацію. Загалом, від ефективної діяльності фандрейзингера напряму залежить процес залучення іноземних інвестицій та інших ресурсів у громаду.  А користь від цього зможуть відчути усі її  жителі, - наголосила Лідія Тополевська, керівниця центру «Сім».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних