Пошук

Із Радивилова до Сарн проклали телеміст

Дата: 15.11.2019 12:46
Кількість переглядів: 457

Фото без описуУ форматі проєкту "Реформи працюють" від телеканалу "Рівне 1" Радивилівська  територіальна громада, яка вже знає, як жити самостійно, ділилася досвідом із сарненськими управлінцями. У четвер, 14 листопада, під час прямого ефіру говорили про зміни та перспективи, які відбулись тут внаслідок  реформи децентралізації.

Сарненська міська ще тільки-но робить перші кроки на шляху до об’єднання, а тому запитань, чи відчутні ці зміни, і як радивилівцям вдається налагоджувати маршрут власного успіху,  було чимало. Гості та учасники телевізійного проєкту впродовж майже двох годин вели активний діалог у двох студіях. Обговорили найрізноманітніші теми: від розвитку місцевої інфраструктури до забезпечення культурно-освітніх потреб жителів громади, їх якісного соціального забезпечення.

Відтак, про результати децентралізації і шлях розвитку об’єднаної громади Радивилова, де не побоялися стати першопрохідцями в цілій області, і першими три роки тому ініціювали об’єднання довкола міста 17 сіл колишніх чотирьох сільських рад, сарненцям розповів Радивилівський міський голова М.А.Карапетян:

-Перший рік після об’єднання ми працювали по «старому» бюджету. Оскільки території сільських населених пунктів були в занедбаному стані, вже з перших днів почали роботу саме із сільським населенням. Було закладено основу кропіткій і злагодженій співпраці апарату міської ради із жителями  приєднаних сіл. На нас чекало багато справ – це і ремонти в школах та дитячих садочках, реконструкція систем внутрішнього опалення, наведення благоустрою,  підведення вуличного освітлення тощо. 

Міський голова зауважив, що час, відколи об’єднані, на якісно новий рівень вдалось вивести функціонування, в першу чергу, сільських освітніх закладів громади. Крім того, що торік було здано в експлуатацію добудований з реконструкцією дитсадок в місті, цьогоріч капітально відновили аварійний дошкільний заклад і в Підзамчівському старостинстві. Належна увага приділяється і спортивному розвитку молоді – не тільки місто, а й старостинські округи тепер мають сучасні тренажерні центри. В найближчі тижні  заплановано ще одне відкриття такого спортзалу у Перенятині. Показником безперестанної турботи місцевої влади про людей з інвалідністю та пенсіонерів є територіальний центр соціального обслуговування. Тут соціально-вразливі верстви населення отримують лікування за рахунок місцевого бюджету. Громада активно долучається до грантових конкурсів, і цьогоріч, ставши переможницею в обласному конкурсі, отримала майже 300 тисяч гривень на нове медичне оснащення в терцентр.

Своїми очікуваннями від майбутнього об’єднання поділилась і Сарненська міська голова Світлана Усик. За її словами місту Сарни з чисельністю населення 29 тисяч  мешканців, яке зараз тільки готується стати адміністративним центром об’єднаної територіальної громади, дуже важливий напрацьований іншими досвід. Це допоможе уникнути підводних каменів при впровадженні реформи, плануванні та впровадження стратегій місцевого розвитку, конструюванні злагодженої та згуртованої громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних