Дара Корній у Радивилові

Дата: 07.11.2019 12:00
Кількість переглядів: 429

Фото без описуОдна із найвідоміших авторок українського фентезі Дара Корній побувала на зустрічі із шанувальниками своєї творчості в Радивилові

Сучасна письменниця-прозаїк, львів'янка, справжнє ім’я Мирослава Іванівна Замойська, уже не вперше з творчими відвідинами на радивилівській землі. Спілкування з відомою мисткинею, лауреаткою Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова», володаркою відзнаки «Золотий письменник України», цього разу відбулося в приміщенні міської бібліотеки. Її натхненна розповідь про те, наскільки це важливо - в еру стрімкого технологічного прогресу не загубити свою національну самобутність та культурний спадок, - нікого не залишила байдужим. Свою творчість мисткиня слова розпочала із жанру фентезі. Досліджуючи сліди правірувань українців, нині вона  пише як для дітей, так і для дорослих, гармонійно вплітаючи в розповіді елементи слов'янської дохристиянської міфології. Майстерно використовує для цього народні казки, легенди, обряди й замовляння, які, наголошує, завжди були притаманні українському народові.

За популяризацію українського міфу, який є нічим іншим, як важливим культурним надбанням народу, вдячний відгук Дарі Корній висловила радивилівська художниця Оксана Петровська. Майстриня пензля стала ілюстраторкою до однієї із книг письменниці. Наразі творча співпраця триває: малюнки  Оксани Петровської невдовзі можна буде побачити на сторінках ще одного прозового видання Дари Корній.  На згадку про теплу зустріч радивилівська художниця  подарувала львівській гості авторську роботу - Мавку на полотні. Директор центральної міської бібліотеки Галина Гнатюк подякувала письменниці за цікавий діалог. Побажала подальшої плідної літературної праці, і наголосила, що подібний формат "автор- читач" завжди примножує цікавість до книги, дарує незабутні враження від безпосереднього спілкування з її творцем. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних