Радивилівський ЦНАП визнано взірцем кращих практик

Дата: 25.10.2019 12:36
Кількість переглядів: 427

Фото без описуДнями в Центрі надання адмінпослуг Радивилівської міської ради відбувся семінар, учасниками якого стали керівники ОТГ та Центрів надання адміністративних послуг сільських та міських рад Волинської, Закарпатської, Черкаської та Рівненської областей. Зібралися тут з метою вивчення досвіду Радивилівської міської ради у питаннях створення міськрайонного ЦНАПу та організації ефективної його роботи.
 

Захід було організовано програмою «U-LEAD з Європою» та Радивилівською міською радою. Представники об’єднаних громад цікавились, як організувати якісне надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) з врахуванням повноважень, що передаються органам місцевого самоврядування у сферах: реєстрації бізнесу, нерухомості, місця проживання, актів цивільного стану, соціальних послуг тощо.
Учасників семінару привітав Радивилівський міський голова Микола Карапетян, зазначивши, що ЦНАП – це вимога часу, оскільки задоволення потреб територіальної громади, її жителів має виходити на вищий рівень. Присутні обмінялися думками щодо шляхів розв’язання актуальних проблем взаємовідносин ЦНАПу як з місцевими, так і центральними органами виконавчої влади з надання адмінпослуг. Чи не найбільше гостей цікавили механізми інтеграції в ЦНАПі послуг соціального характеру, зокрема, прийому документів для отримання допомог, пільг, субсидій тощо. Керівник ЦНАПу Марія Пастух, завідувач сектору соціального захисту міської ради Катерина Наконечна, інспектор відділу реєстрації міської ради Галина Пагуба відповіли слухачам на актуальні питання і надали необхідну інформацію, яка стосується надання адмінпослуг щодо реєстрації бізнесу і нерухомості, надання соціальних послуг, реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання, роботи з реєстром тергромади, виконання окремих функцій державних кадастрових реєстраторів посадовими особами місцевої ради.
Регіональний координатор по Західній Україні Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук зазначив, що Радивилівський ЦНАП є взірцем кращих практик і реалізації нових повноважень. Цього вдалося досягти завдяки тому, що тут є належна взаємодія з керівниками територіальних органів і підрозділів центральних органів виконавчої влади та їх конструктивна співпраця з ЦНАП. Також дуже важливим є фактор «першої особи» в органах, що відповідають за функціонування ЦНАП. Тобто, особисте розуміння цієї проблематики головою ОТГ.
На семінар були запрошені також завідувач сектору управління праці та соціального захисту населення Радивилівської райдержадміністрації Руслана Черемискіна, виконуючий обов’язки старости Дружбівського старостинства Леонід Юсюк, соціальний працівник Немирівського старостинства Руслана Коломієць, які розповіли про аспекти роботи з надання адміністративних послуг соціального характеру через віддалені робочі місця.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних