Із сесійної зали

Дата: 17.10.2019 17:29
Кількість переглядів: 359

Фото без описуСьогодні, 17 жовтня, відбулася чергова шістдесят сьома  сесія Радивилівської міської ради восьмого скликання, яку проводив міський голова М.А.Карапетян. В роботі пленарного засідання, окрім депутатів міської ради, взяли участь заступники міського голови В.М.Ісюк, О.В.Пастух, а також в.о. старост старостинських округів Радивилівської об’єднаної територіальної громади.
На розгляд сесії було винесено понад двадцять питань, які, відповідно до Регламенту міської ради, попередньо розглядалися та були опрацьовані на засіданнях постійних депутатських комісій. Після оголошення кворуму було оголошено про склад лічильної комісії, куди увійшли: М.Петлюк, С.Попадич, Д.Проказюк. Без змін та доповнень затвердивши порядок денний, депутати перейшли до розгляду проектів рішень, винесених на розгляд сесії.

Перше питання стосувалось змін до місцевого бюджету на 2019 рік. Заслухавши доповідь заступниці міського голови з фінансово-економічних питань І.Ю.Довбиш, депутати підтримали запропоновану редакцію рішення, яким передбачається:  з місцевого бюджету будуть спрямовані кошти на капітальний ремонт сходів та однієї з пішохідних алей у центральному парку ім.. Т.Шевченка, а також здійснене співфінансування по об’єкту «Реконструкція спортивної площадки в парку ім..Т.Шевченка». Як повідомлялося раніше, невдовзі у парку приступлять до будівництва мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту. Крім того, заслухавши доповнення міського голови, депутати схвалили його пропозицію, що стосується надання матеріальної допомоги неповнолітньому жителю нашої об’єднаної громади з ураженням слуху, родина якого звернулась за матеріальною допомогою на придбання спеціалізованих імплантів. Зважаючи на недешеву вартість цього медичного обладнання, дитині з особливими потребами було вирішено виділити з місцевого бюджету 10 000 гривень.  

В продовження розгляду порядку денного  беззаперечну більшість голосів отримало звернення від депутатів Радивилівської міської ради до Міністерства культури, молоді та спорту, Кабінету Міністрів України про необхідність виключення міста Радивилів із списку історичних населених місць. Зважаючи на те, що тут відсутні пам’ятки архітектури і містобудування, історії, археології, монументального та садово-паркового мистецтва, які були б внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, депутати просять переглянути доцільність зарахування нашого міста у перелік міст історичного значення на найвищому державному рівні та внести відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України. Як зазначалось, у нинішньому статусі значно ускладнюється режим регулювання міської забудови, що, до того ж, пов'язане ще й з необхідністю виготовлення історико-архітектурного опорного плану із позначенням об’єктів культурної спадщини. На території міста таких немає, а от на виготовлення згаданої документації з місцевого бюджету довелося б затратити чималу суму – близько 300 000 гривень.

Без змін та доповнень в ході голосування було опрацьовано й інші проекти рішень, які були внесені на розгляд пленарного засідання. Зокрема, депутати ухвалили план дій сталого енергетичного розвитку Радивилівської ОТГ, затвердили структуру виконавчих органів Радивилівської міської ради у новій редакції, розглянули  заяви  та звернення громадян  з питань землекористування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних