Пошук

ВОНИ ТВІЙ ЩИТ, УКРАЇНО, І МЕЧ...

Дата: 17.10.2019 12:18
Кількість переглядів: 391

Фото без описуДень Покрови Пресвятої Богородиці у новітній українській історії ознаменувався ще і як свято сили, відваги та лицарства. У цей час наше суспільство віддає шану мужнім воїнам-захисникам, які в умовах зазіхання на територіальну цілісність нашої країни безстрашно стали на захист її кордонів. Всі ці роки вони ризикують власними життями на небезпечній варті, де охороняють життя та мирну працю свого народу. За це їм низький уклін і щиросердечна наша вдячність.

Урочистості, присвячені захисникам рідної землі, відбулись в Радивилові минулої п’ятниці. Жителям громади, які зі зброєю в руках відстоювали суверенітет нашої держави, її територіальну цілісність, шанобливі слова подяки адресували із сцени малого Будинку культури (колишній кінотеатр). Після виконання Державного Гімну до присутніх у залі звернувся Радивилівський міський голова М.А.Карапетян. Він відзначив мужність українських солдатів та їх незламну вірність обов’язку  під час виконання бойових завдань. На  жаль, неоголошена війна щодня маркує криваво-червоним загрозливу лінію розмежування: на українському сході продовжують гинути кращі з кращих. На прохання міського голови, присутні в залі вшанували пам’ять полеглих на полі бою щемною хвилиною мовчання. Серед тих, кого не дочекалися додому рідні, і двоє радивилівських юнаків - Ігор Черняк та Владислав Шемуровський. Міський голова зауважив, що на урочистому зібранні присутні матері обох загиблих воїнів. На знак поваги за те, що виховали справжніх Героїв, вручив розчуленим жінкам квіти. За патріотизм і мужність, виявлені під час несення військової служби, та з нагоди Дня захисника України почесними грамотами міської ради було нагороджено жителів громади - учасників бойових дій в зоні АТО (ООС). Тим, хто ризикував своїм життям, захищаючи Батьківщину від сепаратистської навали, кращі творчі колективи міста присвятили вітальний концерт.

А в понеділок, 14 жовтня, військові разом із жителями міста долучилась до спільної молитви в пам'ять про полеглих у боях за Україну. Відбулось покладання квітів до пам'ятних знаків борцям за незалежність України та загиблим землякам у зоні проведення АТО. Заупокійний молебень відправив о.Юрій (Бурліков), настоятель міського Свято-Вознесенського храму. Він наголосив, що у цей величний день ми просимо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх захисників України. Подарувати їм гарну долю, міцне здоров’я, довголіття, а найважливіше – можливість виконувати свій обов’язок у мирній та процвітаючій Україні. З нагоди Дня захисника військовий комісар Радивилівського територіального центру комплектування  та соціальної підтримки  В. Мельничук, разом із головою районного об'єднання учасників антитерористичної операції С. Бобчуком, відвідали сім'ї загиблих атовців.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних