Маємо за честь пам’ятати і дякувати

Дата: 18.07.2019 14:14
Кількість переглядів: 610

Фото без описуСьогодні, 18 липня, минають п’яті роковини з часу загибелі нашого земляка, воїна-добровольця Ігоря Черняка. Визволяючи від російсько-терористичних угруповань місто Попасна, що у Луганській області, він віддав своє життя, аби над окупованими українськими землями знову замайорів жовто-блакитний стяг.

Цього дня світлу пам'ять полеглого героя вшанували молитвою, разом із рідними скорботу розділили і представники місцевої влади. На міському кладовищі, біля місця вічного спочинку воїна-добровольця, відбулась поминальна панахида, до якої долучились секретар Радивилівської міської ради І.С.Герасимчук, заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, голова Радивилівської райдержадміністрації О.В.Ващук, представники місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки.  По завершенні богослужіння на могилу полеглого патріота-захисника лягли квіти пам’яті. Віддати шану його мужності й героїзму прибули також представники Золочівської військової частини та  учні Золочівської ЗОШ №2 ім. Маркіяна Шашкевича, у якій свого часу навчався  Ігор Черняк. На фасаді цього освітнього закладу було встановлено меморіальну дошку на його честь.  

Про неабияку сміливість і відвагу добровольців, бійців, які з чи не з найбільшим ентузіазмом пішли захищати від ворога українську землю – її далекі міста і села, і до числа яких входив наш полеглий земляк, у своїй проповіді наголосив о.Юрій, капелан навчального центру Національної гвардії України в м.Золочеві. За його словами, Ігор Черняк належав до тієї когорти патріотів, яким, пропри молодий вік, вистачало сили духу звершити великий подвиг, ціна якому – глибока шана громадськості.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Ігор Черняк був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. А на фасаді міського НВК «школа№1-гімназія», де він починав здобувати освіту, на честь загиблого новітнього героя Україну було встановлено та освячено меморіальну дошку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних