У Радивилівській ОТГ відбулись купальські гуляння

Дата: 09.07.2019 14:23
Кількість переглядів: 482

Фото без опису Мистецька програма проходила на території Немирівського старостинства і зібрала на березі місцевого ставка чи не вдвічі більше глядачів, ніж минулоріч. Прикметно, що цього літа до видовищної забави долучилися також юні гості із Республіки Польща, які у рамках підписаного договору про стратегічне партнерство між Радивиловом та гміною Нове прибули у наше місто на літнє таборування. Українсько-польські відносини наша громада розвиває, починаючи від травня 2018 року, коли в рамках відзначення Дня міста відбулось підписання відповідних документів між головою Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетяном та бурмістром гміни Нове Чеславом Волінскі.

У загадкове й таємниче свято літнього тепла, молодості та кохання мистецьких барв додали творчі колективи нашої об’єднаної громади. За їх участю на лоні природи відбувся видовищний концерт. Працівники й вихованці міського Будинку культури та його філіалів також підготували для громади цікаве  театралізоване дійство з Нептуном та русалками, різноманітні ігри для дітей. Крім купальських хороводів, запальних пісень та цікавих обрядів, як от, наприклад, одягання Марени, відбулись і традиційні спортивні забави. Під оплески вболівальників найдужчі чоловіки та юнаки громади демонстрували свою витривалість та спортивну підготовку у грі в дартс, підніманні гирі, метанні булави. За «чистотою» проведення змагань слідкували викладачі та тренери Радивилівської комплесної дитячо-юнацької спортивної школи. Як і очікувалося, найбільшою високою глядацькою напругою  супроводжувалось перетягування командами линви. За  першість у цій номінації змагались богатирі з Башарівки, Дружби, Радивилова, Немирівки. В результаті запеклого протистояння остаточну перемогу здобула немирівська збірна, яка в якості заохочувального призу отримала справжній чоловічий презент – спайку пива.

За свою наполегливість усі переможці у спортивних забавах отримали цінні подарунки та заохочувальні призи: нагородження проводив заступник Радивилівського міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух.

Не забули організатори і про любителів фотосесій: стараннями працівників Немирівського дошкільного закладу «Колосок» тут було облаштовано оригінальну фотозону у стилі «етно». Діяла виїзна кухня – гостей частували смачною рибною юшкою. Цього дня, зокрема, було відзначено дівчину у найкращому віночку. Ведуча заходу А.О.Комар повідомила цікаві факти про цю призабуту нині традицію: закладаючи квітку до квітки, дівчата співали купальських пісень, наче вписуючи власну формулу успіху на щасливу подальшу долю. Адже в давнину рослини до купальського вінка добирали винятково з урахуванням народної квіткової символіки.

Після того, як дівочі віночки, сплетені з пахучих польових квітів,  попливли за водою - шукати суджених, основний акцент свята  перемістився до купальського вогнища,. Ватра неквапливо піднімалась догори золотим полум’ям, зігрівала, вабила учасників забави до видовищних селфі.  

Радивилівське Купало-свято відшуміло  іграми, піснями й танцями, гамірною торгівлею та частуваннями смаколиками від найкращих немирівських господинь. Напередодні Івана більшість із них таки побували у лісі. Але не в пошуках таємничого цвіту папороті, а з більш практичною метою: зібрати духмяних трав для запашного чаю. Цілющий напій, який бадьорить та додає здоров’я, дивував своїми смаковими властивостями усіх жителів громади, які недільного дня стали учасниками цієї чудової  мистецької  події.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних