Мистецька програма проходила на території Немирівського старостинства і зібрала на березі місцевого ставка чи не вдвічі більше глядачів, ніж минулоріч. Прикметно, що цього літа до видовищної забави долучилися також юні гості із Республіки Польща, які у рамках підписаного договору про стратегічне партнерство між Радивиловом та гміною Нове прибули у наше місто на літнє таборування. Українсько-польські відносини наша громада розвиває, починаючи від травня 2018 року, коли в рамках відзначення Дня міста відбулось підписання відповідних документів між головою Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетяном та бурмістром гміни Нове Чеславом Волінскі.

У загадкове й таємниче свято літнього тепла, молодості та кохання мистецьких барв додали творчі колективи нашої об’єднаної громади. За їх участю на лоні природи відбувся видовищний концерт. Працівники й вихованці міського Будинку культури та його філіалів також підготували для громади цікаве  театралізоване дійство з Нептуном та русалками, різноманітні ігри для дітей. Крім купальських хороводів, запальних пісень та цікавих обрядів, як от, наприклад, одягання Марени, відбулись і традиційні спортивні забави. Під оплески вболівальників найдужчі чоловіки та юнаки громади демонстрували свою витривалість та спортивну підготовку у грі в дартс, підніманні гирі, метанні булави. За «чистотою» проведення змагань слідкували викладачі та тренери Радивилівської комплесної дитячо-юнацької спортивної школи. Як і очікувалося, найбільшою високою глядацькою напругою  супроводжувалось перетягування командами линви. За  першість у цій номінації змагались богатирі з Башарівки, Дружби, Радивилова, Немирівки. В результаті запеклого протистояння остаточну перемогу здобула немирівська збірна, яка в якості заохочувального призу отримала справжній чоловічий презент – спайку пива.

За свою наполегливість усі переможці у спортивних забавах отримали цінні подарунки та заохочувальні призи: нагородження проводив заступник Радивилівського міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух.

Не забули організатори і про любителів фотосесій: стараннями працівників Немирівського дошкільного закладу «Колосок» тут було облаштовано оригінальну фотозону у стилі «етно». Діяла виїзна кухня – гостей частували смачною рибною юшкою. Цього дня, зокрема, було відзначено дівчину у найкращому віночку. Ведуча заходу А.О.Комар повідомила цікаві факти про цю призабуту нині традицію: закладаючи квітку до квітки, дівчата співали купальських пісень, наче вписуючи власну формулу успіху на щасливу подальшу долю. Адже в давнину рослини до купальського вінка добирали винятково з урахуванням народної квіткової символіки.

Після того, як дівочі віночки, сплетені з пахучих польових квітів,  попливли за водою - шукати суджених, основний акцент свята  перемістився до купальського вогнища,. Ватра неквапливо піднімалась догори золотим полум’ям, зігрівала, вабила учасників забави до видовищних селфі.  

Радивилівське Купало-свято відшуміло  іграми, піснями й танцями, гамірною торгівлею та частуваннями смаколиками від найкращих немирівських господинь. Напередодні Івана більшість із них таки побували у лісі. Але не в пошуках таємничого цвіту папороті, а з більш практичною метою: зібрати духмяних трав для запашного чаю. Цілющий напій, який бадьорить та додає здоров’я, дивував своїми смаковими властивостями усіх жителів громади, які недільного дня стали учасниками цієї чудової  мистецької  події.