Линули над Радивилівщиною козацькі пісні!

Дата: 01.07.2019 18:05
Кількість переглядів: 824

Фото без описуОсновну тональність цьоготижневому вікенду задавали патріотичні мотиви. В п’ятницю, 28 червня, у Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви», що в с.Пляшева, відбулось урочисте відкриття ІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні "Встань, козацька славо! Засвіти знамена!", який відбувається під егідою Міністерства культури України. Захід відвідав міністр культури Євген Нищук. Першу сторінку масштабної мистецької події продовжили писати своїм талантом колективи художньої самодіяльності на центральній площі м.Радивилова. У їх виконанні прозвучали творчі вітання всім запрошеним гостям та учасникам фестивалю. 
На головному майдані Радивилова, який у ці вихідні став епіцентром головних подій фестивалю, зібралися найдзвінкоголосіші гурти із різних куточків України. Разом це півтори сотні учасників! Усі вони є талановитими виконавцями аматорські хорів та ансамблів, і серед літньої спеки подолали сотні кілометрів, щоб вийти на сцену нашого міста та показати вокальне мистецтво у всьому його багатогранному розмаїтті.

У день відкриття фестивалю містяни познайомилися, зокрема, з творчістю аматорів сцени із спекотної Херсонщини, Запоріжжя, Хмельниччини, Львівщини, Тернопільщини, міст Києва, Вараша, Вінниці - учасники продемонстрували публіці по одному яскравому номеру-візитці. А от основне навантаження на них чекало у суботу, під час конкурсних прослуховувань, які відбувались у приміщенні міського Будинку культури.
- Такий фестиваль-конкурс козацької пісні відбувається у на Радивилівщині щодва роки, і його основна мета - популяризувати українську пісню, - зауважив заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, який звернувся до учасників та гостей свята із вітальним словом. 
Після того, як учасники продемонстрували свою майстерність перед компетентною комісією, колективи побували з виїзними концертами у старостинських округах всієї об’єднаної громади. Творчі візити талановитих гуртів зібрали у сільських клубах численних глядачів: слухали, як б’ється палке серце української пісні і дорослі й малі.

У неділю післяобідньої пори учасники фестивалю, під супровід духового оркестру, організованою ходою пройшли від приміщення Радивилівської міської ради до центральної площі Незалежності, де відбулося урочисте нагородження переможців фестивалю-конкурсу та гала-концерт за їх участю. 

Для офіційного оголошення результатів на головну радивилівську сцену було запрошено голову журі - Заслуженого артиста України, професора Львівської музичної академії Богдана Петровича Дерев’янка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних