Щоб діти жили в благополуччі та безпеці

Дата: 24.06.2019 20:27
Кількість переглядів: 408

Фото без описуСлужба у справах дітей Радивилівської міської ради успішно пройшла конкурсний відбір, що проводився в рамках проекту «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ», і здобула на його реалізацію грант у розмірі майже 90 тисяч гривень. Проект реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами і ставить за мету  удосконалити роботу у сфері прав дитини відповідно до зобов’язань сім’ї, школи.

- За час виконання проекту ми плануємо вивести на якісно новий рівень реалізацію прав дитини, кожної сім’ї об’єднаної територіальної громади, на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, - зауважила у коментарях Олена Миколаївна Пісарєва, начальник служби у справах дітей міської ради.  – Сьогодні в Радивилівській об’єднаній територіальній громаді проживає 3 641 дитина, тож в переліку найближчих  завдань – вивчення статистичного стану сімей, де виховуються діти, детальний моніторинг їхніх проблем та потреб. Основна увага приділятиметься визначенню кількості дітей, яким, з різних обставин, може виникати загроза життю і здоров’ю. Адже в  подальшому, кожна сім’я з дітьми, яка потрапила в складні життєві обставини, перебуватиме під пильним супроводом дисциплінарної команди. Всього таких буде створено шість: чотири – у старостинських округах об’єднаної громади та ще дві - в місті. У їх склад будуть залучені професійні консультанти (психологи, медики різного профілю, фахівці із соціальної роботи, юристи, працівники поліції)  - для групової та індивідуальної роботи з сім’ями та в сім’ях. Заплановано також проведення системних психологічних консультацій, це допоможе проблемним подружнім парам стати на шлях примирення, додасть їм потрібних знань і навичок стосовно виховання дітей. Графіки проведення таких занять будуть оприлюднюватись завчасно.

Після завершення реалізації цього проекту міська служба у справах дітей планує продовжувати втілювати його основні завдання і цілі, які є співзвучні із вже окресленими пріоритетами всієї Радивилівської об’єднаної територіальної громади. Мова йде про  забезпечення гідних умов життя для населення, аби кожна дитина могла сповна скористатися своїм правом на сім'ю, щоб якомога менше епізодів стосувалися сирітської прописки в інтернатних закладах. 

          

 

         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних