Оце так «Теремок»!

Дата: 03.06.2019 17:44
Кількість переглядів: 811

Фото без описуВідтепер малеча Підзамчівського старостинського округу має дитсадок, про який давно мріяла

В Радивилівській громаді - радісна і довгоочікувана подія. Минулої неділі,  після проведеної капітальної реконструкції, урочисті входини святкували у Підзамчівському ДНЗ "Теремок". Наймолодші мешканці п’яти сільських населених пунктів старостинства - Стоянівки, Підлипок, Підзамчого, Казмірів, Круків, які цієї неділі вперше після тривалого ремонту повернулися у стіни дитсадка, підготували вітальні віршики і пісні. Їх «Теремок», кажуть, настільки змінився, що його і не впізнати!

Різнобарвні кульки, супровід духового оркестру, духмяний коровай - все свідчило, наскільки значимою ця подія стала у житті сільської громади.  Спільну радість із жителями старостинства розділили також почесні гості - депутат Верховної Ради України восьмого скликання О.В.Дехтярчук, заступник голови Рівненської обласної ради С.А.Свисталюк, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Г.М.Таргонський, депутат Рівненської обласної ради А.І.Грисюк. Їх вітання з нагоди святкових входин були доповнені щедрими подарунками малечі: для побутових потреб дитсадочка, зокрема, О.В.Дехтярчук вручив пилосмок, а його вихованцям - пакунки з солодощами, депутат обласної ради А.І.Грисюк доповнив затишні інтер'єри груп двома килимами. Від Радивилівської міської ради вихованцям "Теремка" було придбано індивідуальні набори посуду та чималий пакунок з розвиваючим приладдям та іграшками.

За майже рік безперервної та кропіткої роботи колись аварійний дитсадок - без водопостачання, водовідведення та зимовими "мінусами" просто всередині груп – вдалось перебудувати на сучасний і комфортабельний осередок для навчання й виховання дітей. На всезагальну радість, нині картина кардинально різниться від тієї, яку можна було побачити у "Теремку" ще торік. Дивують малечу затишні, зі смаком обставлені групи, виструнчились рівненько застелені ліжечка, повсюди нові іграшки.  Побачене і всередині й ззовні додає впевненості, що всі перетворення у "Теремку" створено з турботою та любов'ю до дитини.

Для введення в експлуатацію Підзамчівського  ДНЗ витрачено субвенції з державного бюджету – 2 293,1 тис.грн. та коштів місцевого бюджету – 1 093,1 тис.грн. На капітальне оновлення дитячого закладу було спрямовано разом 3 386,2 тис. грн. Щоб підзамчівський «Теремок», який цього навчального року відзначив ювілейні піввіку, зміг і далі дарувати місцевій малечі щасливе та радісне дитинство, тут було замінено все – від покрівлі – і аж до внутрішніх господарських мереж та систем.  Добудовано адміністративний корпус: у дитсадку з’явився кабінет завідувача, ізолятор, кабінет медичної сестри, склад. Замінено вікна та світильники на енергоощадні, здійснено ремонт кухні, пральні, підсобних приміщень. Утеплений навчальний корпус, проведені фасадні роботи. Замінено огорожу, прокладено доріжки з твердим покриттям.

На дитячі потреби придбали функціональні дитячі меблі, посуд, увесь необхідний текстиль. Вперше за півсторіччя діяльності у «Теремку», нарешті, з’явилися сучасні та комфортабельні санвузли.

Очільник  Радивилівської об'єднаної громади М.А.Карапетян, який цієї неділі відвідав красень-дитсадок з нагоди урочистих входин, вважає дошкільну галузь однією із пріоритетних у своїй роботі. За його словами, міською радою докладається максимум праці й зусиль, аби усі малюки   - як в селах, так і в місті -  виховувались у сучасних та комфортних умовах. Він особливо ретельно підкреслив важливість дошкільної освіти, яка є міцним фундаментом у всьому подальшому освітньому процесі, в якому братимуть участь діти.

  • Цей оновлений дитсадок  - наше спільне з громадою досягнення. Адже до ремонтних робіт підключилися і батьки, і вихователі, і спеціалісти міської ради та нашої комунальної служби. За те, що не залишилися осторонь такої важливої справи, висловлюю усім вам глибоку подяку. Вдячний також нашим меценатам, нині присутнім тут, - звернувся до гостей міський голова і  зауважив: завдяки діловим якостям кожного діти, на яких громада покладає великі надії,  віднині матимуть такі чудові умови для навчання та розвитку.

До  капітальної реконструкції у «Теремку», за словами міського голови, долучилися також всі працівники міської ради, зокрема перший заступник міського голови Віктор Ісюк, заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Пастух, працівники Підзамчівського старостинського округу та депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Рівненщини, виділивши на відбудову дитсадка 700 тисяч гривень. Свою підтримку вкотре продемонструвала і команда народного депутата Верховної Ради України восьмого скликання Олександра Дехтярчука: за його ініціативи на дитячий заклад було виділено 79 000 гривень – їх спрямували на придбання нових меблів. У числі спонсорів і депутат обласної ради, виконавчий директор ТзОВ «Радивилівмолоко» Анатолій Грисюк.

З особливою повагою відзначив високу активність Радивилівської об’єднаної громади у будівничому процесі освітньої галузі почесний гість заходу - начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Г.М.Таргонський. За те, що підзамчівський ДНЗ "Теремок" оновився, і мрію багатьох вдалось втілити у реальність, з подякою виступила завідувачка Г.Б.Кравчук. Після побажань Господньої опіки усім, хто виховуватиметься і працюватиме у "Теремку", настоятель Свято-Покровського храму с.Підзамче о.Василій провів освячення всього приміщення дитячого садочка, а також подарував закладу ікону Почаївської Божої Матері. За мрію дітей, яку вдалось втілити у реальність, подякувала завідувачка Г.Б.Кравчук.

-Як знаємо, дитинство в селі минає без зоопарків та походів у кінотеатри. Тому всі найбільш значущі події проходять саме у стінах дошкільного закладу, -наголосила вона. На гордість усім, відремонтований "Теремок" не поступається за естетичністю і внутрішнім оснащенням навіть міським дошкільним закладам. Його можна вважати яскравим вінцем роботи великої і злагодженої толоки. Адже у ремонтних роботах було задіяне і справді доволі чимале коло помічників, в тому числі й місцеві приватні підприємці - В.Д.Лисак, В.М. Решетило: коли було необхідно, вони сприяли працею і технікою,- підсумувала завідувачка.
У перші дні літа підзамчівський дитсадок знову наповнився жвавою метушнею та сміхом малечі, за якою стільки місяців ностальгував. Тут функціонуватиме дві групи - молодша і старша, у оновленому закладі виховуватимуться сорок дошкільнят, яких навчатимуть азів знань шестеро педагогічних працівників.

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних