Сьогодні святкують всі – і першачки, які успішно опанували свою першу книгу – Буквар, і випускники початкової школи, які не менш успішно склали перший дорослий іспит – державну підсумкову атестацію. Та найбільш хвилюючими емоціями це свято, вже традиційно, переповнює учнів дев’ятих та одинадцятих класів, яких цього дня під малинову пісню шкільного дзвоника проводжали на їх останній урок у рідному класі.

За інформацією, наданою відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту  Радивилівської міської ради, у самостійний політ під назвою «доросле життя» цьогоріч вирушають 328 випускників Радивилівської об’єднаної громади, 211 з яких – дев’ятикласники. У світле та щасливе майбутнє з міської школи-гімназії цього червня вийдуть 48 випускників 11-их класів, у навчально-виховному комплексі «школа№2-ліцей» - 37. У Дружбі святкову стрічку «Випускник» цьогоріч приміряли 8 одинадцятикласників, у Немирівці – 10, у Підзамчівському опорному закладі – 14. А наприкінці червня після складання випускниками зовнішнього незалежного оцінювання  у школах відбудуться урочистості з нагоди вручення атестатів зрілості.

 

Ця мальовнича пора, як ніяка інша, дає привід обійнятися тривозі з радістю – адже настає щемна і хвилююча мить прощання із яскравим і неповторним шкільним життям, яке назавжди залишає спогад, подібний до зоряного шлейфу, в долі кожного із нас.