Радивилівцям – європейський сервіс

Дата: 28.05.2019 12:33
Кількість переглядів: 826

Фото без описуУрочисті входини відзначив перший на Рівненщині спільний міськрайонний ЦНАП, відкриття якого відбулось у Радивилові під час святкування Дня міста. Завдяки ініціативі Радивилівської міської ради, при підтримці Міністерства соціальної політики України та Програми «U-LEAD з Європою», новий центр, основна мета якого – максимум комфорту і професіоналізму - значно розширив перелік адміністративних послуг для жителів громади та району. Вже невдовзі, окрім стаціонарного офісу, у Дружбівському та Підзамчівському старостинствах  громади  будуть створені віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП.

Після проведеної модернізації Центр надання адміністративних послуг вперше приймав у своїх затишних залах таку кількість поважних гостей. Пам’ятну мить розрізання символічної стрічки разом із очільником  Радивилівської ОТГ М. А.Карапетяном розділили заступник голови Рівненської ОДА І.О. Тимошенко, заступник директора Департаменту реалізації державних соціальних програм - начальник відділу моніторингу бюджетних програм Міністерства соціальної політики України О. В.Малашкіна, народний депутат Верховної Ради України восьмого скликання від Дубенського виборчого округу О.В.Дехтярчук, регіональний координатор програми «U-LEAD з Європою» Р. Матвійчук. Радивилівський ЦНАП буде надавати населенню майже 200 видів послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: послуги соціального напрямку, реєстрація актів цивільного стану, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості. Також ЦНАП оформлятиме соціальні допомоги і надаватиме окремі послуги державної міграційної служби. Увесь цей широкий спектр буде доступним не тільки мешканці Радивилівської об’єднаної громади, а  й жителям населених пунктів всього району. Задля оперативного обслуговування у головному офісі ЦНАП нині облаштовано дев’ять робочих місць.

За те, що тепер місцева громада у комфортних умовах зможе вирішувати свої найбільш животрепетні питання,  М.А.Карапетян висловив подяку усім партнерам: «Ми дуже вдячні експертам Програми «U-LEAD з Європою» та Уряду за вагомий внесок в розвиток нашої громади. Це зроблено для людей, наші жителі, без сумніву, заслуговують на доступні та якісні послуги. Я впевнений, що створення Центру стане стимулом для позитивних змін в усіх сферах життя громади. Крім того, усі співробітники нового ЦНАПу мали нагоду підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками в сфері адмінпослуг, побували на навчальних тренінгах. Тепер вони можуть високопрофесійно виконувати свої функціональні обов’язки. Сподіваюсь на подальшу співпрацю із нашими партнерами у питаннях облаштування віддалених робочих місць ще у двох старостинствах нашої об’єднаної громади».

 Із знаковою подією привітала містян О. В.Малашкіна, заступник директора Департаменту реалізації державних соціальних програм, начальник відділу моніторингу бюджетних програм Міністерства соціальної політики України:

«Цей проект був започаткований урядом ще у 2016 році. Радивилівська міська рада звернулась із ініціативою щодо створення ЦНАПу.  Міністерство соціальної політики повністю підтримало ініціативу, профінансувавши створення основного офісу ЦНАП за рахунок субвенції з державного бюджету -місцевим бюджетам,  сумою 1 144,161 тис.грн. Заслуговує на увагу і той факт, що Радивилівська ОТГ скористалася міжнародною підтримкою, в результаті чого вдалось створити систему надання послуг європейського зразка для мешканців всього району.»

«Ви перші в області, де адміністративний центр громади об’єднався із районним центром з надання адміністративних послуг. Відповідно, тут працюватимуть спеціалісти, які мають чималий досвід в обслуговуванні населення. Сподіваюся, ваші відвідувачі належно оцінять появу такого осередку у громаді. В добру путь.  Будьте яскравим прикладом для інших громад нашої області», - зауважив у своєму вітанні  заступник голови Рівненської ОДА І.О. Тимошенко.

Детальніше з діяльністю модернізованого ЦНАПу гостей ознайомила начальник відділу забезпечення надання адміністративних послуг Радивилівської міської ради М.В.Пастух. Вона повідомила, що Центр функціонує як постійно діючий робочий орган. У складі центру працює три адміністратори, відділ державної реєстрації та сектор надання соціальних послуг. Центр діє за принципом прозорого офісу і є доступним для усіх громадян. До того ж спроектований так, щоб у повному обсязі враховувались інтереси його відвідувачів. У першій залі облаштовано рецепцію – так звану зону прийому, поряд – інформаційний стенд, на якому висвітлено перелік адмінпослуг, їх вартість, графік роботи та контактні дані центру. Тут же вміщено й інформацію про партнерів, з якими налагоджено співпрацю. За словами Марії Володимирівни, цей перелік в найкоротший час планується розширити – все для зручності обслуговування громадян, які будуть сюди звертатися. Основну частину інтер’єру займає комфортабельна зона очікування та оснащені усім необхідним робочі місця адміністраторів,  які першими зустрічають відвідувачів, щоб сприяти їм у вирішенні питань. У приміщенні ЦНАПу також обладнано красивий ігровий куточок – для зручності відвідувачів, які приходять на прийом разом із дітьми.  

«Одним із завдань децентралізації є наближення адміністративних послуг до людей. Щоби люди не блукали по кабінетах і не шукали, де видають ту чи іншу довідку, а могли отримати усі послуги в одному приміщенні. Відтепер мешканці нашої громади зможуть належно оцінити таку перевагу децентралізації», – підсумувала Марія Пастух. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних