Відзначили 455-річчя славного міста Радивилова!

Дата: 27.05.2019 17:57
Кількість переглядів: 856

Фото без описуЩе на один рік більше досягнень і змін. Ще на рік більше вагомих справ, зроблених на користь людям: у суботу, 25 травня, Радивилів  знову згуртовував, щоб здивувати і примножити почуття гордості за те, що його яскрава історія співзвучна з долями всіх тих, хто народився тут й живе.

Не можна не побачити, як місто впевнено йде в ногу з часом: розростається, розквітає, стає все більш впорядкованим. Змінюється не тільки за формою, але, передусім, за змістом. Реалізовуючи прагнення, щоб Радивилів славився як місто комфорту і здоров’я, тут активно реалізовуються найбільш прогресивні ідеї у галузях освіти, культури, мистецтва й спорту. Місцевою владою докладається максимум наснаги й зусиль, аби сьогодення радивилівської громади можна було охарактеризувати за двома основними визначеннями: добробут і благополуччя. Саме тому, готуючись до відзначення чергової річниці з моменту першої писемної згадки про місто, організаційним комітетом було затверджено доволі таки масштабну програму заходів, щоб якомога різноманітніше продемонструвати палку вдачу міста, де завжди проживали гостинні й талановиті люди.

Знають далеко за межами району і області: найяскравіші миті сучасної біографії Радивилова, як і всієї об’єднаної територіальної громади, творять сильні, витривалі, загартовані. Яскравим доказом цього стала спортивна панорама заходів, приурочених до  Дня міста. Найпершими свої перемоги малій Батьківщині присвятили місцеві баскетболісти – у спортивному залі міського НВК «школа№2-ліцей» відбувся відкритий кубок міського голови з баскетболу. Участь у міжобласних змаганнях взяли чотири потужних команди: Рівненщину, крім радивилівців, представляла збірна з м.Дубна. За спортивний трофей приїхали поборотися баскетболісти з Перемишлян (Львівщина), а також команда з м.Кременець. За словами директора Радивилівської КДЮСШ Д.Дмитрука, змагання такого високого рівня з баскетболу відбувалися в Радивилові чи не вперше. На церемонії урочистого відкриття побував і міський голова М.А.Карапетян, який привітав учасників та побажав усім захоплюючої гри, а найсильнішим - перемоги. Відтак, за підсумками виснажливої та запеклої боротьби, зі спортивним трофеєм тріумфували господарі змагань, продемонструвавши вболівальникам максимум видовищ і високопрофесійну гру. Не менш запекла боротьба та високий градус спортивних емоцій спостерігалися і на змаганнях з армреслінгу серед жителів міста. Цікаво те, що за головний приз спортивної зустрічі не відмовились поборотися і представниці слабкої статі. Кілька напружених раундів швидко допомогли учасникам із найбільш міцними м’язами сформувати трійку кращих. За  «чистотою» проведення поєдинків стежив призер світу з армреслінгу Віталій Лемешко (с.Крупець). У  рамках відзначення Дня міста в Радивилові вперше відбувся «кольоровий» забіг, а місцева малеча мала чудову нагоду вдосталь повеселитися з кумедними клоунами. На площі Незалежності наче розгорнув куліси улюблений всіма цирк: головні його персонажі запрошували до незвичайного майстер-класу з виготовлення велетенських бульбашок. Справжньою ж "родзинкою" святкування Дня міста в Радивилові стала вулична імпреза під назвою "Театр живих скульптур". Багатолюдний майдан, а особливо наймолодші радивилівці, зосередили зацікавлені погляди на персонажах у незвичному вбранні минулих сторіч, які згодом запрошували усіх охочих до спільної фотосесії. Вперше на святкуванні Дня міста в Радивилові були присутні міми, а центральна алея перед приміщенням райдержадміністрації у якийсь момент свята перетворилась на пишну тронну залу. В імпровізованому інтер'єрі  художні колективи міського Будинку культури вельми колоритно відтворили історичне дійство під назвою "Прогулянка старим містом", яким мовбито перенесли глядачів у сиву епоху князів та монаршого правління. Радивилівцям продемонстрували епізод, як чотири сотні літ тому Миколі Радзивіллу (Чорному) "городню" у власність передавали.

Вже традиційно, основні заходи, приурочені відзначенню Дня міста, відбувалися на центральній площі Незалежності. У талановитому виконанні інструментального ансамблю педагогів міської школи мистецтв та зразкового духового дитячого оркестру Будинку школяра прозвучали  золоті хіти інструментальної музики під назвою "Мелодії століть", що стало чудовою преамбулою до урочистого відкриття.

 З відчуттям гордості за місто та щирою повагою, вітання громаді адресував міський голова М.А.Карапетян. В його словах відчувалась впевненість у завтрашньому дні, адже лише цьогорічний травень привніс у зовнішній вигляд Радивилова чимало яскравих перемін. Так, зокрема, у місті з’явилась алея із підвісних парасоль – для облаштування цієї декоративної інсталяції міською радою було придбано близько ста парасоль. Іще одну велетенську ковану парасолю-піднавіс встановили неподалік дитячих майданчиків на міській площі.  В рамках відзначення Дня міста в Радивилові відбулось офіційне відкриття сучасного ЦНАПу. Після модернізації тут надаватимуть населенню майже 200 видів послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ - реєстрація актів цивільного стану, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, реєстрація бізнесу та нерухомості.

Місто росте і розвивається, обдаровуючи нас світлими мріями і добрими сподіваннями, зауважив міський голова у своїй промові, відзначивши грамотами та цінними подарунками, усіх, хто нині творить славу рідного міста, примножуючи його успіх у різних галузях господарства та сферах життєдіяльності. Адже саме людська наполегливість та трудолюбивість - найбільша гордість Радивилова.

Іменини рідного міста це свято єднання, в час якого всі присутні сповнюються почуттями єдиної родини. У цей особливий для Радивилова день місто відвідали почесні гості - заступник голови обласної державної адміністрації І.О.Тимошенко, міський голова м. Дубна В.М.Антонюк, виконавчий директор Рівненського відділення  асоціації міст України Т.Є.Грещук.  З вітаннями до радивилівців звернувся також народний депутат Верховної Ради восьмого скликання по Дубенському виборчому округу О.Дехтярчук, який вручив гравцям ФК "Сокіл" нову спортивну форму.

До Дня міста на головній сцені відбувся видовищний концерт під назвою "Тобі, улюблений Радивилове, наша любов і пісні". За гарною традицією, вітали містян із святом і запрошені творчі колективи української естради – перспективний рівненський гурт «Меншиз» та виконавиця Ірен зі Львова. Отримати гарні враження не завадив навіть дощ, який також з’явився на свято. Щоправда – у якості непроханого гостя. Вже традиційно, палітру дня доповнила святкова лотерея: найбільш очікувані призи цьогорічного розіграшу до Дня міста - плазмовий телевізор та сучасний смартфон - знайшли своїх щасливих власників! Фінальних штрихів святкуванню додав грандіозний феєрверк, який розсипав у небі над майданом міріади різнокольорових іскор. Подібно до його феєричних сплесків, так само яскраво нині твориться нова історія Радивилова. Завжди квітучого, вічно молодого і неповторно красивого.

Наталка Янчин

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних