Не маємо права забути

Дата: 20.05.2019 11:09
Кількість переглядів: 372

Фото без описуУ Радивилові відбулися меморіальні заходи, присвячені Дню пам’яті жертв політичних репресій.

Вдивляючись у минуле, ми повинні свято пам’ятати, якою дорогою ціною оплачені українська незалежність і наша свобода. У неділю, 19 травня, жителі міста долучилися до  жалобного зібрання, під час якого молитовно згадували усіх співгромадян, які за свій патріотизм та непохитні переконання стосовно самостійності та суверенності Української держави на карті світу зазнали жорстоких переслідувань, катувань та фізичного знищення. Біля пам’ятного знака жертвам політичних репресій відбувся заупокійний молебень: поминальне богослужіння провів настоятель Свято-Вознесенського храму м.Радивилова о.Юрій (Бурліков).

Короткий екскурс однією із найчорніших сторінок з української історії провела ведуча жалобного зібрання Алла Комар. За оціночними даними (на підставі архівних матеріалів), від 1927 до 1990 р. в Україні було заарештовано понад мільйон осіб (з них понад 50% – українці), 545 тис. з них засуджені, у т.ч. – щонайменш 140 тис. розстріляно. Крім того, від кінця 1920-х і до початку 1950-х років з України виселено 2 млн. 880 тис. розкуркулених селян і членів їхніх сімей. На знак того, що у нашій громаді пам’ятають про сотні й тисячі поламаних доль, радивилівці долучились до загальноукраїнської хвилини мовчання. До символічного кургану жертвам політичних репресій представники місцевої влади поклали квіти.
Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних