За підсумками обласного конкурсу «Енергозбереження очима дітей» одразу дві вихованки КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв» Радивилівської міської ради зайняли переможні друге та третє місця.

Знову відзначилися талантом і творчими досягненнями учні художнього відділу місцевої школи мистецтв ім.Г.Жуковського. Завдяки неординарній манері живопису, вмінню майстерно відтворювати актуальні теми сьогодення за допомогою пензля та фарб, підопічні І.І.Чубаєвського, який нині курує роботою художнього відділу – Єлизавета Мамчур та Анна Токмина – впевнено увійшли на п’єдестал переможців. У рамках проведення Міжнародної виставки енергоощадних технологій «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2018)», яка щорічно відбувається у м.Рівному, юні художниці з Радивилова одні з небагатьох, які зібрали найбільшу кількість балів від вимогливих відвідувачів  конкурсу-огляду дитячих робіт, презентованих мистецькими закладами усієї Рівненської області. Бо у своїх малюнках талановитіше від інших зуміли донести актуальний меседж про необхідність бережливого використання людьми природних ресурсів.

В присутності Радивилівського міського голови М.А.Карапетяна, творчу команду було нагороджено грамотами обласної державної  адміністрації та комплектами канцтоварів, необхідних для роботи у художній майстерні. У зв’язку із поважними обставинами, на врученні, яке відбулось у приміщенні міської ради, побувала лише одна із переможниць конкурсу - Єлизавета Мамчур. Вона навчається художньому мистецтву вже шість років і цього травня готується поповнити лави його випускників.  З відчуттям гордості через успіхи юних обдарувань Радивилівської об’єднаної громади зауважив, зокрема, В.П. Гузь, заступник директора департаменту, начальник управління енергетики і енергоефективності департаменту житлово-комунального господарства, енергетики і енергоефективності Рівненської ОДА:

  • Ваша творча робота формує свідоме ставлення підростаючого покоління до проблем у галузі енергоефективності, - зауважив він після того, як вручив почесні грамоти й подарунки та побажав талановитим радивилівським дітям на цьому не зупинятися. -  Хочу також подякувати голові об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетяну, який усіляко підтримує мистецький заклад, де плекають дитячі таланти. Одразу два переможних місця юних радивилівських художників у обласному конкурсі це вельми вагомий, більше того - знаковий показник високого творчого рівня, - підкреслив В.П.Гузь.

На згадку про успішну участь у виставці-конкурсі, завідуючому художнім відділом КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв» І.І.Чубаєвському було вручено іміджеві календарі з кращими конкурсними роботами учасників. На кольорових сторінках почесне місце зайняли і малюнки його вихованок Єлизавети Мамчур та Анни Токмини.

  • У житті художнього відділу школи це ще одна знакова подія, - поділився враженнями  Адже творчі здібності наших вихованці було високо оцінено і за підсумком цьогорічного огляду діяльності мистецьких закладів Рівненської області: серед п’ятнадцяти шкіл  КЗ «Радивилівська дитяча школа мистецтв» посів друге місце.

Наталка Янчин